Представники ТНПУ ім.В.Гнатюка здобули нагороди ЧУ з жиму лежачи і класичного жиму лежачи

305

У місті Кам’янець-Подільський відбулись Чемпіонати України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед всіх вікових груп під егідою Національної федерації пауерліфтингу України (IPF). Ці змагання відзначилися видовищними баталіями між неодноразовими призерами світу та Європи за призові місця та право представляти цьогоріч нашу державу на міжнародних помостах.

Успішно виступили на цих турнірах представники Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка, – повідомляє доцент кафедри теорії і методики олімпійського та професійного спорту Віктор Шандригось.

Так, золото у ваговій категорії до 83 кг здобув студент третього курсу факультету фізичного виховання Грошко Ігор, який також відзначився «бронзою» в абсолютній першості серед однолітків.

У юніорок вагової категорії до 52 кг не було рівних майстру спорту України міжнародного класу, другокурсниці факультету фізичного виховання Марії Полянській, яка до золотої медалі додала ще срібну нагороду в абсолютній першості.

Підтримала колегу, третьокурсниця факультету фізичного виховання Софія Бздир, яка стала чемпіонкою у ваговій категорії до 57 кг, та, обслуговуючи вперше змагання такого рівня в якості судді, виконала першу категорію судді з пауерліфтингу.

Одногрупниця Софії, Мостова Дарина, дебютувала на змаганнях такого рівня і відзначилася срібною нагородою у ваговій категорії до 69 кг. Цей результат дозволив нашій області тріумфувати у командному заліку серед юніорок.

Серед жінок срібну нагороду здобула уже згадувана Полянська Марія у ваговій категорії до 52 кг. Цей результат дозволив жіночій збірній нашої області здобути друге командне місце.

Серед чоловіків-ветеранів першої вікової групи чемпіонами у ваговій категорії до 83 кг заступник декана факультету фізичного виховання Власюк Роман здобув золоту нагороду, а його колега, автор цих рядків Шандригось Віктор у ваговій категорії до 105 кг посів другу сходинку п’єдесталу, зберігши сили перед дебютним виступом серед чоловіків. В абсолютній першості серед чоловіків-ветеранів першої вікової групи перше місце завоював уже згадуваний Власюк Роман. У командному заліку серед чоловіків-ветеранів першої вікової групи наша область стала чемпіоном України.

Завершували змагання з екіпірувального жиму лежачи виступи чоловіків, які принесли цілу низку сюрпризів. Найбільш несподіваним був виступ у ваговій категорії до 105 кг, де доцент Шандригось Віктор, дебютувавши серед дорослих став чемпіоном України. У командному заліку серед чоловіків наша область тріумфувала, обійшовши сильні команди Донецької, Вінницької, Харківської областей, м. Києва тощо.

На змаганнях з класичного жиму лежачи серед юніорів у ваговій категорії до 57 кг друге місце здобула Бздир Софія, а у ваговій категорії до 69 кг теж «сріблом» відзначилася Дарина Мостова.

Серед чоловіків-ветеранів першої вікової групи у класичному жимі лежачи срібні нагороди вибороли у ваговій категорії до 83 кг Власюк Роман, а у ваговій категорії до 105 кг Шандригось Віктор. Здобутий результат дозволив збірній команді Тернопільської області стати чемпіонкою України серед ветеранів.

Ці представницькі змагання були відбірковими до чемпіонату Європи з класичного та екіпірувального жиму лежачи серед всіх вікових груп, що відбудеться на початку серпня у м. Меріньяк (Франція). Також результати даних спортивних стартів внесуть зміни в склад збірної команди України з пауерліфтингу.

Тернопільське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів