Відбулося засідання РАДИ РЕКТОРІВ закладів вищої освіти Миколаївської області

195

24 травня 2023 року у приміщенні Миколаївського обласного відділення (філії) КФВС МОН відбулося засідання РАДИ РЕКТОРІВ закладів вищої освіти Миколаївської області.

В роботі засідання взяли участь Народний депутат України Олександр Пасічний та його помічник Олександр Балакін.

У порядку денному слухалося питання “Про хід участі закладів вищої освіти у ХVІІІ літній Універсіаді України, обласних та Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих проєктах у 2022-2023 навчальному році”.

Заслухавши і обговоривши доповідь начальника Миколаївського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Кулішова О.Ю. з зазначеного питання

РАДА РЕКТОРІВ УХВАЛИЛА:

  1. Доповідну записку начальника Миколаївського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Кулішова О.Ю. «Про підсумки участі закладів вищої освіти в ХVІІІ літній Універсіаді України та Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих проєктах у 2022-2023 навчальному році» взяти до відома.
  2. Відзначити активну роботу Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Миколаївського національного аграрного університету та Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського щодо участі в обласних етапах Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих проєктів у 2022-2023 навчальному році.
  3. Відмітити ретельну підготовку Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова по забезпеченню участі команд у змаганнях ХVІІІ літньої Універсіади України з дзюдо, бадмінтону, фехтування, легкої атлетики, важкої атлетики та боротьби греко-римської, Чорноморського національного університету імені Петра Могили – з легкої атлетики, плавання, важкої атлетики та боротьби греко-римської, Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського – з легкої атлетики.
  4. Ректорам закладів вищої освіти:

1) продовжити участь команд закладів вищої освіти у змаганнях з плавання, важкої атлетики та боротьби греко-римської ХVІІІ літньої Універсіади України;

2) вивчати питання наступності навчальних програм закладів загальної середньої освіти, закладів фахової передвищої освіти та закладів вищої освіти, впроваджувати в роботу зі студентами сучасні види рухової активності та популярні серед молоді види спорту;

3) продовжувати роботу з олімпійської освіти засобами фізичного та патріотичного виховання, провести у червні 2023 року заходи присвячені олімпійському дню.

4) Забезпечити виконання Рекомендацій щодо стратегічного розвитку фізичного виховання та спорту серед студентської молоді на період до 2025 року, затверджених наказом МОН від 15.02.2021 №193.

Миколаївське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів