Засідання обласного методичного об’єднання керівників та викладачів фізичного виховання ЗФПО на Миколаївщині

506

26 квітня 2023 року на Миколаївщині відбулося засідання обласного методичного об’єднання керівників та викладачів фізичного виховання закладів фахової передвищої освіти на тему: “Залучення студентської молоді до рухової активності на основі популяризації здорового способу життя з використанням сучасних видів активності, у т.ч. в умовах дистанційної форми навчання”.

На початку заходу учасників методичного об’єднання привітав заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олександр Ігнатко.

“Гармонійний розвиток та підтримка здоров’я, формування гуманістичних цінностей, патріотичних почуттів засобами фізичного виховання – основна мета всієї проведеної роботи зі студентами цьогоріч…” підкреслила у своєму виступі головний спеціаліст Миколаївського обласного відділення КФВС МОН Олена Мошків.

Незабаром розпочнеться вступна компанія. З презентацією спеціальностей факультету фізичного виховання ЧНУ ім. Петра Могили виступила голова спортивного клубу Оксана Петренко.

Свій досвід роботи та креативні здобутки з використання сучасних видів рухової активності та популяризації здорового способу життя в умовах дистанційної форми навчання презентували керівники та викладачі фізичного виховання закладів фахової передвищої освіти:

Юрій Голубенко (ВСП “Первомайський фаховий коледж Національного університету кораблебудування імені адм. Макарова), Тетяна Семенова (Миколаївський фаховмй коледж економіки та харчових технологій), Євгеній Рябов (Технолого-економічний коледж Миколаївського національного аграрного університету), Віктор Пелих (Первомайський медичний фаховий коледж Миколаївської обласної ради), Оксана Шпилєва (Миколаївський базовий медичний фаховий коледж), Олександр Глова (Миколаївський політехнічний фаховий коледж), Марина Роленко (ВСП “Миколаївський будівельний фаховий коледж Київського національного університету будівництва і архітектури”), Ірина Безчасна (Миколаївський фаховий коледж бізнесу і права Полтавського університету економіки і торгівлі).

Під час обговорення зазначених вище питань та перегляду презентацій закладів освіти методичним об’єднанням окреслено деякі рекомендації та завдання, а саме:

– взяти до уваги досвід роботи своїх колег, який був представлений під час засідання;

– сприяти забезпеченню норми рухової активності здобувачів освіти, зазначених у рекомендаціях МОН;

– продовжувати роботу з олімпійської освіти та пропаганди здорового способу життя студентської молоді засобами фізичного та патріотичного виховання;

– вдосконалювати форми і методи самоосвіти, професійної та методичної підготовки;

– вивчати питання наступності навчальних програм ЗЗСО та ЗФПО, впроваджувати в роботу зі студентами сучасні види рухової активності та популярні серед молоді види спорту;

– долучати до участі у фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходах студентів з різним рівнем фізичної підготовки, щоб 100% здобувачів освіти були залучені до рухової активності;

– здійснити організаційно-практичні заходи щодо участі здобувачів освіти у проведенні Олімпійського дня та Студентської милі в травні 2023 року.

Миколаївське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України щиро дякую всім учасникам заходу за плідну творчу співпрацю, відповідальне ставлення до роботи.

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати і виховувати нашу молодь!

Миколаївське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів