Пілотний проєкт УАФ у рамках Програми розвитку талантів ФІФА Search and development of young football talents стартував у Новому Бузі

552

Українська асоціація футболу попри період найскладнішого випробування для нашої держави стала однією з асоціацій-членів ФІФА, які долучилися до реалізації нової Програми ФІФА з розвитку талантів (FIFA Talent Development Scheme).

У рамках пілотного проєкту з реалізації Програми розвитку талантів ФІФА УАФ робить акцент на виявленні молодих талантів шляхом тестування їхніх природних фізичних здібностей та подальшої підтримки їх розвитку. Наразі у фокусі регіональний рівень, а саме — ОТГ, містечка та села, діти з яких ніколи не були охоплені подібним тестуванням та здебільшого й організованим футбольним процесом. Саме цей підхід дозволить максимально виявити та підтримати всіх талановитих гравців, поінформувавши про їхній потенціал ДЮСШ.

Тож, з метою проведення відповідного тестування, Новобузька міська рада, відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Новобузької міської ради та Новобузька муніципальна дитячо-юнацька спортивна школа у неділю, 4 червня, запросили учнів закладів загальної середньої освіти (вікова категорія 2010-2011 р.н.) трьох громад стати учасниками Пілотного проєкту Української асоціації футболу у рамках Програми розвитку талантів ФІФА Search and development of young football talents.

Взяти участь у тестуванні виявили бажання здобувачі освіти Новобузького ліцею, Новобузького ліцею № 1 та Станційної філії, Новобузької гімназії № 4, Новобузького ліцею № 7, Новобузького ліцею та № 10. Представниками Софіївської громади стали учні Софіївського та Березнегуватського ліцеїв, Ганнівської, Баратівської, Кам’янської та Майорівської гімназій. Свої футбольні таланти також мали нагоду проявити учні Вільнозапорізького, Новополтавського, Червонобаштанського ліцеїв, Новоюріївської та Новохристофорівської гімназії Вільнозапорізької громади. Всього – 170 учасників.

Захід було розпочато хвилиною мовчання в пам’ять загиблих захисників нашої держави та всіх невинно убієнних маленьких українців, які постраждали в наслідок російської агресії проти України.

Новобузький міський голова Максим Лагодієнко привітав усіх учасників та нагородив пам’ятними знаками вельмишановних гостей: першого віцепрезидента Української асоціації футболу УАФ Олега Протасова; виконавчого директора Інституту футболу УАФ та НУФВСУ Валерія Золотухіна; народного депутата та голову Асоціації футболу Миколаївської області Олександра Пасічного; першого заступника голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександра Балакіна.

Валерій Золотухін нагородив подяками Інститут футболу УАФ та НУФВСУ усіх організаторів цього спортивного дійства. Кожен учень отримав на згадку пам’ятні медалі, а заклад освіти – спортивний інвентар.

Діти мали змогу повправлятися у чотирьох спортивних активностях та проявити свої футбольні здібності. Усі результати будуть внесені у спеціальну базу, де селекціонери зможуть обирати потенційно сильних майбутніх футболістів та допомагати їм у становленні футбольної кар’єри.

Безперечно, така співпраця Української асоціації футболу та Новобузької громади допоможе виявити та розширити спортивні можливості дітей, запалити нові футбольні зірки. Адже високі здобутки підростаючого покоління — це ще одна сходинка до розбудови сучасної України.

Миколаївське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів