ХХХІ Всесвітню літню Універсіаду офіційно відкрито!

705

В Ченду з традиційним китайським розмахом відбулася урочиста церемонія відкриття головних студентських змагань планети.

115 країн взяли участь у параді атлетів. Серед них – і Україна.

Синьо-жовтий прапор на головний стадіон Універсіади виніс студент Камʼянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Олег Маматов (тхеквондо).

Нагадаємо, нашу країну у Ченду представляє 61 спортсмен. Українці змагатимуться в 10 видах спорту: дзюдо, легка атлетика, ушу, волейбол, фехтування, бадмінтон, художня і спортивна гімнастика, тхеквондо (ВТФ) і стрільба з лука.

Ніколь Красюк, художня гімнастика, Національний університет фізичного виховання і спорту України: «Я дуже рада тут бути, це моя невеличка мрія, яка здійснилася. Звісно, сподіваємося на найвищий результат. Та головне, налаштуватись на виступ і гідно представити нашу країну. Стежте за нашими виступами і обовʼязково уболівайте за Україну!».

 Орина Іванова, ушу, Державний торгівельно-економічний університет: «Була довга дорога, два складні перельоти, автобус. Сьогодні були на нашій локації на розминці, «натоптали» трохи поміст. Загалом все добре. Їжа чудова, Ченду – чудовий, наша команда – чудова!».

 Анастасія Єрохіна, бадмінтон, Харківський політехнічний інститут: «Я вперше на таких змаганнях, і за моїми враженнями, тут дуже високий рівень, який можна порівняти з рівнем організації Олімпійських ігор! Вболівайте за Україну».

Триватиме Універсіада до 8 серпня. Усього розіграють 269 комплектів нагород у 18 видах спорту.

 Боротьба розпочинається вже в суботу. Вийдуть на старт і українські студенти.

Стрільба з лука: Соломія Трапезнікова, Ольга Шубкіна і Стефан Костик змагатимуться в особистому і командному турнірах з класичного луку.

Дзюдо: у категорії до 60 кг виступить Кирил Самотуг .

Художня гімнастика: Христина Погранична – індивідуальне багатоборство (обруч, мʼяч), Дарʼя Щербакова, Марта Борис, Анастасія Пташник, Діана Довганюк, Дарія Іванюк і Ніколь Красюк – групове багатоборство (5 обручів).

Волейбол (чоловіки): Україна-Азербайджан

Ушу: Орина Іванова, Олексій Колісник

Прес-служба КФВС МОН

 

 

Коментарі

коментарів