Відбулась нарада завідувачів кафедр та викладачів фізичного виховання ЗВО столиці

335

14 вересня відбулась нарада Київського міського відділення КФВС МОН з представниками закладів вищої освіти – завідувачами кафедр і викладачами фізичного виховання. Розпочав нараду Сергій Бобровник, начальник Київського міського відділення КФВС МОН, привітавши присутніх з початком нового навчального року, а також з 75-річним ювілеєм від дня народження Юрія Володимировича Щербину – професора, завідувача кафедри фізичного виховання і здоров’я НМУ імені О. О. Богомольця, президента Федерації гирьового спорту України, рекордсмена Книги Гіннеса.

Під час наради розглянули ряд поточних питань щодо проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи зі студентами в 2023/2024 навчальному році. Привітали київські виші, що посіли призові місця загальнокомандного заліку XVIII літньої Універсіади України (2022-2023 н.р.) в своїх категоріях: Національний університет фізичного виховання і спорту України, Державний торговельно-економічний університет та Національний університет біоресурсів і природокористування України, а також подякували всім колективам кафедр і ректорам ЗВО, що формували команди і відряджали студентів для участі в змаганнях Універсіади України з видів спорту.

Обговорювали участь студентів столиці у заходах, присвячених Міжнародному дню студентського спорту, запланованого на 20 вересня, а також важливість планування і проведення фізкультурно-оздоровчих заходів і змагань серед студенства задля підвищення їх рухової активності.

Під час наради також ознайомили присутніх з онлайн-платформою “Active youth”, розробленою Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, яка має важливе значення для знайомства з всеукраїнськими спортивними заходами і участі в них студентів закладів вищої освіти. 

 Наостанок відповіли на запитання присутніх і запросили долучатися до проєкту “Активний простір – Шлях до успіху”, щоб відзначити діяльність та показати обличчя героїв,  що розвивають та популяризують фізичну культуру і спорт.

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів