Насичено та захопливо відзначили Міжнародний день студентського спорту здобувачі освіти столичних вишів

151

З нагоди щорічного відзначення Міжнародного дня студентського спорту на спортивній базі Клубу спортивно-оздоровчої підготовки учнів, студентів і молоді з інвалідністю України і Франції відбувся традиційний Фізкультурно-оздоровчий захід серед студентської молоді закладів вищої і фахової передвищої освіти Києва.

На захід завітали понад 200 учасників, студенти і студентки з 16 закладів вищої і фахової передвищої освіти м.Києва.

Дарували позитив учасникам та всім присутнім запальними танцями та руханками танцювальні колективи «МЕД.Ок» Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, на чолі з Юрієм Щербиною (завідувачем кафедри фізичного виховання і здоров’я НМУ імені О. О. Богомольця, рекордсменом Книги рекордів Гіннеса і України), який виконав свій коронний номер із закидування пудової гирі на шию, та команда з черлідингу Державного торговельно-економічного університету, тренер-наставник Олена Дембіцька.

Ще одним важливим моментом став символічний старт змаганням ХХ Універсіади м. Києва, який дав віце-президент НОК України, ректор КНУБА Олексій Дніпровий, пострілом зі стартового пістолету.

Після урочистостей та церемоній нагородження всі учасники заходу мали змогу спробувати свої сили на різноманітних спортивних локаціях.

Студенти грали у бейсбол, міні-футбол, баскетбол 3х3, веселі естафети, спортивне орієнтування, гирьовий спорт, навчання з домедичної допомоги та розбірки-збірки автомату, стрибки з жердиною, пляжний бадмінтон.

Родзинка заходу – пляжне перетягування канату, в якому, до речі, взяли участь команди майже всіх вишів.

За результатами участі студентів на спортивних локаціях кожен з них мав можливість отримати спортивні цінні подарунки, взявши участь у лотерейному розіграші, надані Департаментом молоді і спорту КМДА та Клубом спортивно-оздоровчої підготовки учнів, студентів і молоді з інвалідністю України і Франції.

Не тільки студенти, а й викладачі та представники команд брали участь у спортивних локаціях та майстер-класах. Захопливою була локація з майстер-класом з гирьового спорту, яку проводив  Юрій Щербина. До них, в національному українському костюмі, що додало чималого колориту, приєднався Сергій Бобровник – разом вони влаштували справжню шоу-програму з жонглювання гирями.

Також багато бажаючих було попрактикуватися в бейсболі, майстер-клас з якого проводили вихованці КДЮСШ «Юний Динамівець» та в спортивному орієнтуванні, що проводив Клуб спортивного орієнтування «Sever» під наставництвом Олени Доценко та розбірці-збірці автомату та наданні домедичної допомоги, що проводив вчитель Захисту України ліцею №234 Олексій Пучко разом з його вихованцями – учнями школи.

Коментарі

коментарів