У Луцькому НТУ відкрили модернізований спорткомплекс

959

На урочисте відкриття модернізованого спортивного комплексу в Луцький національний технічний університет завітав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Загалом на реконструкцію спорткомплексу витратили понад 20 мільйонів гривень.

Впродовж дійства в стінах університету звучав Волинський народний хор, а також відбувся заплив в оновленому басейні.

Реконструкція спортивного комплексу ЛНТУ відбувалася у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Під час робіт було перекрито дах, проведена реконструкція стадіону, утеплено та оздоблено фасад приміщення, здійснено реконструкцію басейну. Окрім того, здійснено модернізацію стадіону з біговими доріжками, футбольним полем, спортивним устаткуванням для проведення змагань з легкої атлетики. Загальна кошторисна вартість робіт – 21,5 мільйона гривень, з яких 19,4 мільйона гривень – кошти ДФРР, 2,1 мільйона – кошти обласного бюджету.

На початку дійства VIP-гості перерізали символічну червону стрічку, відкривши оновлений заклад, а невдовзі митрополит Луцький та Волинський Михаїл разом зі священниками освятив воду у басейні.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у вітальному слові відзначив, що сьогодні історична подія, адже відкриття оновленого спорткомплексу – це чергова цеглинка у розвитку України.

«Сьогодні ми відкриваємо потужний об’єкт, який не лише сприятиме навчанню, а й допоможе організовувати відпочинок, спортивну діяльність. Я бажаю студентам гарного настрою, здоров’я, спокою та радості від навчання у цьому університеті», – побажав міністр освіти і науки.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зауважив, що депутати не завжди розуміють, чому облрада дає частину співфінансування на державні об’єкти, але кожен обранець громади, який завітає у спорткомплекс зможе побачити, що кошти використані правильно.

Привітав присутніх з відкриттям закладу і голова ОДА Юрій Погуляйко, який наголосив, що роботи провели дуже швидко.

Натомість народні депутати Ірина Констанкевич та Вячеслав Рубльов відзначили, що вітати з відкриттям спорткомплексу потрібно не лише працівників та керівництво ЛНТУ, але й усю Волинь, яка дуже важлива для розвитку східної Європи.

Ректор ЛНТУ Ірина Вахович подякувала усім за вітання, наголосивши, що оновлений спорткомплекс – це перший реалізований масштабний проєкт.

«Ми змогли це зробити лише командною роботою. Тому я всім дякую за виконану роботу та вклад у реконструкцію спорткомплексу», – підсумувала Ірина Вахович.

Відзначимо, що впродовж дійства звучав Волинський народний хор, а насамкінець дійства спортсмени отримали змогу випробувати оновлений басейн, влаштувавши святковий заплив.

Волинське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів