Тернопільський студент виборов срібло юніорського Чемпіонату Європи-2024 IBU з біатлону

218

В польському місті Якушице завершився Юніорський відкритий чемпіонат Європи-2025 IBU з біатлону. В останній день змагань пройшов мас-старт на 60 учасників у юніорів. Перемогу в забігові на дистанції 12 кілометрів здобув представник Хорватії Матія Леговіч. «Срібло» спочатку віддали естонцю Якобу Кульбіну, але через порушення правил під час гонки його було дискваліфіковано. Таким чином у заліку на одну сходинку вище піднявся тернопільський спортсмен Віталій Мандзин, який мав третій час і спершу мав отримати «бронзу». Отож, тепер у підсумку у Віталія Мандзина – студента факультету фізвиховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та паралельно студента Західноукраїнського Національного університету (факультет фінансів та обліку) – друга позиція та срібна нагорода. А ТОП-3 гонки замкнув австрієць Лукас Хаслінґер.

Додамо, що, як повідомляє «Суспільне-спорт», Віталій Мандзин був близьким до найвищої нагороди в індивідуальній гонці, проте посів четверте місце з відставанням від подіуму в 6.4 секунди, а у спринті фінішував тринадцятим. Тренер спортсмена Назарій Бурик.

Щодо планів на найближче майбутнє, то наразі Віталій Мандзин вирушає з юніорською збірною в Естонію для підготовки до чемпіонату світу з біатлону. 

Підготовлено за матеріалами Інтернет-видань, фото зі сторінки тренера спортсмена Назарія Бурика у соцмережах.

Тернопільське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів