Студенти з Тернопілля здобули «золото» і «бронзу» на чемпіонаті України з легкої атлетики 

343

У Луцьку відбувся командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів. Учасниками змагань стали понад 321 атлетів та атлеток із 22 регіонів України. Вдало виступили на турнірі студенти з Тернопілля. Так, в бігу на 5000 м студентка першого курсу факультету фізичного виховання ТНПУ, вихованка ОДЮСШ, динамівка, Ольга Правецька з результатом 19.09,11 сек впевнено перемогла своїх суперниць, виборола перше місце й стала чемпіонкою України (тренер Ольга Стефанишина). Показали хороші результати у цьому виді і Артем Цветков (студент Західноукраїнського національного університету (ФКІТ), який став п’ятим, та Василь Болюх, який посів сьоме місце. Спортсмени теж є вихованцями ОДЮСШ, – повідомляє Федерація легкої атлетики області на своїй сторінці у соцмережах.

В штовханні ядра 6 кг бронзовим призером чемпіонату з особистим результатом 13 м 91 см став студент Західноукраїнського національного університету (соціально-гуманітарний факультет) Андрій Кравець. Ще один студент ЗУНУ Ярослав Мудрик (ФЕУ), штовхнувши ядро на 12 м 31см, став шостим, а в метанні молота з особистим результатом 48 м 27 см Остап Кур’євич (ЗУНУ, ФКЕПІТ) посів сьоме місце. Ці спортсмени-студенти тренуються у Тернопільській обласній ДЮСШ з літніх видів спорту під керівництвом Василя Яковіва.

Також серед метальників ядра четвертим був вихованець Тернопільської ОДЮСШ (тренери Леонід Дахновський, Галина Шмуляєва) Олексій Навроцький. 

Тернопільське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів