«Спортивні ігри» коледжів – новий масштабний проєкт КФВС МОН України

395

13 тисяч студентів та студенток з більш як 100 закладів фахової перед вищої освіти: завершилися відбіркові етапи «Спортивних ігор» коледжів – нового масштабного проєкту Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України!

З 20 жовтня 2023 року, коли «Спортивні ігри» коледжів взяли старт, було проведено близько 400 заходів – змагань, рухових активностей, спортивно-масових заходів, до яких долучилися студенти з усієї України.

«Принцип такий же, як і в «Шкільних іграх»: в окремих навчальних закладах відбувалися різні змагання і спортивно-масові заходи. Потім ми відібрали наймасовіші і вже восени будемо проводити всеукраїнські фінали «Спортивних ігор», – розповідає голова КФВС МОН України Вадим Стеценко. – Це будуть великі, комплексні заходи. Дуже класно, що ми зробили допуск до участі у цих змаганнях не за класикою, коли на подібні змагання заявляються команди областей. Тут кожен заклад може заявити учасників в одному чи кількох видах спорту і рухових активностей – залежно від того, в чому сильній саме він.

Таким чином значно більше коледжів будуть представлені у фінальних змаганнях. І навіть ті, де немає розвитку класичних видів спорту, можуть представити і проявити себе в різних активностях, які передбачають, наприклад, подолання смуг перешкод».

«Спортивні ігри» коледжів складаються з чотирьох етапів: серед команд закладу освіти; між закладами освіти; серед команд закладів освіти області/міста Києва; серед команд закладів освіти областей та міста Києва.

За результатами проведення відбіркових етапів визначено програму проведення фіналу. Будуть представлені волейбол, легка атлетика (біг 60 м, біг 200 м, естафета 4х50, естафета 4х200, стрибки у довжину з розбігу, стрибки у довжину з місця), міні-футбол, шахи, шашки, подолання смуги перешкод «Cool Race».

Всі учасники відбіркових етапів відзначаються сертифікатом учасника.

«Ці проєкти розпочалися восени 2023 року. І вже сьогодні ми бачимо, наскільки значний ефект вони дають, – зазначає Вадим Стеценко. – Тенденція на максимально широке охоплення – очевидна».

Мета проєкту – мотивувати якомога більшу кількість студентської молоді до здорового та активного способу життя, залучити студентів і студенток до різних видів спорту та рухової активності. А для закладів освіти – показати свою діяльність, ту роботу, що відбувається у них всередині.

Тож підготовка до всеукраїнського фіналу «Спортивних ігор» коледжів – у розпалі. Не пропустіть і долучайтеся!

Прес-служба КФВС МОН

 

Коментарі

коментарів