Розвиток учнівського спорту – фундамент та запорука здорової нації та високих досягнень на олімпійській арені

1390

Саме з таких слів розпочав свою вітальну промову заступник міністра освіти і науки України, президент Української федерації учнівського спорту України (далі – УФУС) Роман Греба на робочій нараді з розвитку учнівського спорту в Україні та регіонах, яка 20 березня відбулась на базі Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Для обговорення важливих питань щодо розвитку учнівського спорту зібралися керівники відокремлених підрозділів УФУС, серед яких народні депутати України, депутати міських та обласних рад, керівники Державних обласних адміністрацій, обласних Департаментів освіти і науки України та ректори закладів вищої освіти. Серед присутніх на нараді були голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко, президент Спортивної студентської спілки України, ректор НУФВСУ професор Євгеній Імас та багато інших поважних осіб.

Приємно було бачити дебати і обговорення важливих питань сьогодення в середині потужної команди однодумців розвитку освітянського спорту. На робочій нараді були презентовані яскраві здобутки вітчизняних учнів-спортсменів та висвітленні амбітні плани УФУС на майбутнє – участь української учнівської молоді у спортивних форумах під егідою Міжнародної шкільної спортивної федерації (ISF) та запровадження проведення нових для України спортивних заходів – «Education games», чемпіонат світу серед школярів «E-Sport», «She runs» та «Пляжні ігри».

Доброю новиною для присутніх стали затвердженні преференції та пільги для вступу на навчання у заклади вищої освіти призерів та переможців міжнародних спортивних змагань серед учнів закладів загальної середньої освіти. Цей аспект мотивуватиме юних спортсменів надалі займатися своєю улюбленою справою та представляти Україну на міжнародних змаганнях серед кращих спортсменів світу.

Одним із яскравих виступів робочої наради стала доповідь керівника Київського відокремленого підрозділу УФУС, депутата Київської міської Ради Олени Овраменко, яка згадала гучні успіхи школярів столиці на Всеукраїнських та міжнародних учнівських змаганнях у 2018/2019 роках. Також Олена Вікторівна доповіла щодо роботи, яка проведена у закладах загальної середньої освіти міста Києва по відновленню та будівництву спортивних майданчиків, залів і іншої спортивної інфраструктури. Керівник відокремленого підрозділу УФУС в місті Києві повідомила про закінчення оформлення проектної документації для возведення багатофункціонального спортивного комплексу у Дніпровському районі міста Києва, у якому матимуть змогу займатися багатьма видами спорту та проводити своє дозвілля учні та молодь столиці.

Київське міське відділення Комітету з ФВС МОН

Коментарі

коментарів