Обласні змагання з баскетболу серед студентів запорізьких коледжів принесли несподіваний результат

3598

12-14 листопада у Запоріжжі проходив обласний етап Спортивних ігор серед студентів коледжів з баскетболу пам’яті С.О.Крижка. Оскільки змагання мають іменний статус, і присвячені пам’яті колишнього керівника фізичної культури Запорізького коледжу, Сергія Олександровича Крижка, традиційно ігри проходили у спортивному залі саме цього навчального закладу.

  • Сергій Олександрович Крижко залишив великий слід в історії запорізького баскетболу. Сам займався в ДЮСШ, далі грав у команді «Будівельник». Потім перейшов на викладацьку роботу, працював у металургійному коледжі, багато років був керівником фізичного виховання, розвивав всі види спорту, а баскетбол особливо. Це  була його любов, його життя! Присвячував цій грі весь свій вільний час. Шукав здібних хлопців, тренував, готував, вмовляв після ДЮСШ вступати в цей навчальний заклад . В результаті багато років команда була незмінним переможцем обласних змагань, гідно представляла область на всеукраїнських і навіть міжнародних змаганнях, – розповідає головний суддя змагань, суддя національної категорії Петро Ткачук.

Цього року участь в обласних змаганнях взяли команди дев’яти запорізьких коледжів:

  • Запорізький металургійний коледж ЗНУ;
  • Запорізький гідроенергетичний коледж ЗНУ;
  • Запорізький авіаційний коледж;
  • Економіко-правничий коледж ЗНУ;
  • Запорізький будівельний коледж;
  • Коледж Класичного приватного університету;
  • Запорізький гуманітарний коледж НУ «Запорізька політехніка»;
  • Запорізький електротехнічний коледж НУ «Запорізька політехніка»;
  • Запорізький медичний коледж.

Перші два дні юнаки грали між собою у групах, де визначили квартет претендентів на медалі. Цікаво, що цього року він виявився абсолютно несподіваним – до фіналу вийшли команди, які у попередні роки на нагороди не претендували. А от господарі змагань, студенти металургійного коледжу, нажаль до четвірки лідерів не пройшли. Втім подарували глядачам одну з найбільш видовищних ігор, виборюючи п’яте місце у зустрічі з електротехнічним коледжем. Майже всю гру «металурги» трохи поступалися, але на останній секунді зуміли вирвати перемогу 32:31.

  • Рівень команд значно зріс, цього року багато гравців які мають досвід гри не лише в ДЮСШ а й участі у всеукраїнських змаганнях. Це позначилося на якості гри, і принесло інтригу у змагання. Я думаю багато баскетбольних зірок відкрилося на цих змаганнях, – зазначив головний спеціаліст Запорізького обласного відділення КФВС МОНУ Олександр Авраменко, – Ці змагання є відбірковими до Всеукраїнських спортивних Ігор серед студентів коледжів, які проводяться вже три роки, на основі команди переможця буде сформовано збірну, яка представить область на всеукраїнському етапі.

В матчі за третє місце запорізький будівельний коледж переміг гуманітарний коледж ЗНТУ – 37:21. А у фіналі збірна гідроенергетичного коледжу переконливо здолала команду авіаційного коледжу 29:18. Втім і друге місце великий здобуток для майбутніх авіаторів – багато років команді цього навчального закладу не вдавалося навіть потрапити до фіналу обласних змагань.

  • Торік ми теж грали на цих змаганнях, були геть не зіграними і до фіналу не пройшли. За рік підготувалися, виклалися цього разу на максимум і маємо друге місце! Думаю не вистачило трохи злагодженості, – ділиться враженнями капітан команди Запорізького авіаційного коледжу Руслан Богатко, – Ми любителі займаємося баскетболом в коледжі роки зо два, намагаємося суміщати навчання і спорт. Професійно я ніколи не займався баскетболом, а в коледжі зацікавився, і зрозумів що хочу грати! Навіть тепер беремо участь в першості міста з баскетболу 3х3.

Найефективнішим гравцем змагань став баскетболіст команди гідроенергетичного коледжу Максим Кривохатько.

  • Маю досвід ігор в першій лізі, тому тут мені було не складно, всіх перемогли і грали в своє задоволення. Решта моєї команди любителі, але разом ми зуміли показати класний результат. Дуже приємно що я став найрезультативнішим гравцем змагань. Хочу тепер представити Запоріжжя на всеукраїнських змаганнях коледжів, – розказав Максим Кривохатько.

Отже трійка кращих команд обласного етапу Спортивних ігор серед студентів коледжів з баскетболу пам’яті С.О.Крижка-2019, виглядає так:

  1. Запорізький гідроенергетичний коледж ЗНУ;
  2. Запорізький авіаційний коледж;
  3. Запорізький будівельний коледж.

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів