У Києві відбулась методична секція керівників фізичного виховання закладів професійної (професійно-технічної) освіти

936

17 грудня в Київському вищому професійному училищі швейного та перукарського мистецтва була проведена координаційна нарада з керівниками фізичного виховання закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Києва за участі представників Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Оксани В’ялої та Тетяни Іщук. 

Відкрив роботу міської методичної секції методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у м. Києві Віктор Буйновський. Також всіх присутніх привітала директорка КВПУ швейного та перукарського мистецтва Наталія Горбатюк та побажала гарного настрою та плідної праці.

За традицією проведення даних нарад, присутні були ознайомлені зі спортивно-масовою та фізкультурно-оздоровчою роботою закладу, що приймає нараду, яку презентував Сергій Ілляшенко, керівник фізичного виховання КВПУ швейного та перукарського мистецтва.

Цікавими були доповіді присутніх, так, наприклад, Віталій Соколов, керівник фізичного виховання Київського професійного ліцею будівництва і комунального господарства, голова міської методичної секції, розповів по застосування новітніх освітніх технологій та прийомів на уроках фізичної культури, яку доповнила Оксана В’яла, начальник науково-спортивного відділу Київського міського відділення КФВС МОН, розповівши про впровадження Комітетом з фізичного виховання та спорту МОН Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Cool Games», який на сьогоднішній день проводиться серед школярів. Адже впровадження новітніх прийомів та технологій на уроках розвивають дружні стосунки, роботу в команді, зацікавлює дітей до уроків фізичної культури – все це є гарним підґрунтям для дітей у майбутньому, заняття проходять на одному диханні, ефективно, тому що діти працюють з бажанням.

Пізнавальною та інформативною стала лекція Людмили Коваленко, практичного психолога КВПУ швейного та перукарського мистецтва, щодо методів організації та психологічного контролю за створенням здорового середовища серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти, яка продемонструвала інтерактивну підлогу, на якій за допомогою вбудованої програми датчиків, зображення немов «оживає» на будь якій поверхні. Інтерактивна підлога реагує на кожен рух людини та сприяє розвитку опорно-рухового та вестибулярного апаратів, контролю свого тіла, візуальній стимуляції, психологічному розвантаженню, розвитку загальної моторики та координації, стимуляції психомоторного розвитку. Таким чином, заняття проводяться у вигляді веселої і захопливої гри. Не виключенням стали і керівники фізичного виховання, які спробували на собі представлену інтерактивну підлогу, тим самим зняли емоційне напруження та покращили настрій один одному.

Чимало часу приділили обговоренню питань щодо проведення спортивних змагань в програмі Спартакіади серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Києва. Були сплановані дати та місця проведення змагань з окремих видів спорту, чітко розподілили завдання та обов’язки щодо проведення змагань.

Загалом дискусія по вирішенню основних питань була досить жвавою та емоційною, але як відомо «істина народжується в суперечці».

Щирі слова подяки за гостинність та теплу зустріч адміністрації Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва, а саме директорці Наталії Горбатюк, керівнику фізичного виховання Сергію Ілляшенко та решті персоналу училища, що брало участь в організації наради.

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів