Cool Games дали крутий початок

3072

Сьогодні стартував перший змагальний день у рамках Всеукраїнського фіналу Cool Games, але маємо визнати, пристрасті тут вирували не менші, аніж у Гранд-фіналі. І вже перші забіги продемонстрували всю серйозність намірів школярів. Наприклад, у 3-ому віковому дивізіоні (2002-2005 р.н.) змагання відкривала спортивна дуель між учнями з міста Києва та Івано-Франківської області. Кожна естафета за участю цих команд завершувалась, як то кажуть, фотофінішем. Зокрема, у дисципліні «Гулівер», де кожен з учасників виконував стрибок у довжину з місця, суддям довелося мало не лінійкою вимірювати загальну дистанцію кожного з колективів. І така безкомпромісна боротьба прослідковувалась у кожному забігу і в усіх трьох вікових дивізіонах.

Порадувала й підготовка юних спортсменів. І тренери, і судді відзначили як якість, так і швидкість виконання всіх умов естафет, вочевидь, на це вплинув всеукраїнський відбір, і у фінальну частину дійсно потрапили кращі з кращих. Втім, як і належить для подібного роду змагань, усе вирішувала робота у команді. Особливо це було помітно в дисципліні «Біатлон 3», де за правилами два учасники стояли по різні боки уявної стіни, один із спортсменів повинен був перекинути м’ячик через «мур», а його партнер мусив «піймати» снаряд у корзину. Найважче у даній естафеті те, що учасник, який ловив м’ячик не бачив момент кидка. Але деякі наші спортсмени придумали для цієї вправи дуже оригінальні «лайфхаки».

Наприклад, у момент кидка школярі з команди Кіровоградської області просто вигукували голосно: «кидаю» і вже його партнер був повністю готовий ловити снаряд. А ще, майже всі тренери відзначили, що у Cool Games найвирішальнішу роль відіграє не так фізична підготовка, як психологічна: – У багатьох командах я помітив учасників, які очевидно займаються спортом. Фізична підготовка у них вражає. Але Сool Games тим і круті, що при проходженні естафети кожна деталь має величезне значення. Наприклад, під час передачі м’яча, за правилами, руки обох спортсменів одночасно повинні бути на снаряді. Деякі ж спортсмени забувають про це і просто кидають м’яч партнеру. На це реагують судді і передача виконується повторно. Але все це час, а ми, як бачимо, доля переможця вирішується мало не секундами. Тому прискіпливість до деталей – це такий собі ключик до перемоги, – прокоментував представник команди з Волинської області Анатолій Шилак.

За такої фантастичної атмосфери завершився стартовий змагальний день Сool Games. Завтра у першій половині дня відбудеться останнє 5-те коло першого групового етапу, потім пройде жеребкування наступної частини турніру, а вже під вечір ми з вами дізнаємось остаточний склад учасників, які у неділю вийдуть на майданчик СК «Меридіан» в рамках гранд-фіналу.

Прес-службаКФВС МОН

Коментарі

коментарів