Спортивна розвага «Подорож в країну LEGO»

5742

У комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» м. Южноукраїнська  проведено заняття з фізичної культури з використанням LEGO – конструктора.

LEGО – конструктор  використовується у всіх видах діяльності дошкільників і фізичне виховання не стали винятком. Інструктори  з фізкультури проводять спортивні розваги, ідучи «в ногу» з часом. 

14 лютого вихованці середніх груп мали можливість не тільки змагатися та грати у різні рухливі ігри, а й уявити себе справжніми інженерами! Малята показали свої вміння будувати з великого LEGО – конструктора цікаві і незвичайні споруди за допомогою яких подорожували у Країну фізкультури та спорту.

Побудувавши потяг, юні мандрівники потрапили у ліс, де на них чекали веселі пригоди та ігри «У ведмедя во бору», «Ліс в капкані».

 Далі шукачі пригод перебудували потяг у корабель, з яким, на жаль, трапилася біда – він затонув. Малюки опинилися на безлюдному острові де спробували себе у ролі рибаків. Рухлива гра «Рибак і рибки». 

Не втрачаючи надії, діти сконструювали «Літак». Гра зі звуконаслідуванням «Літаки». 

Приземлилися спортсмени на «Доріжку перешкод» яку вправно подолали. Але доля приготувала випробування на сміливість і влучність. Малюки з мужністю захищали фортеці, швидко жбурляючи сніжки.

Потім діти збудували автомобіль, на якому продовжили подорожувати.

На зупинці провели рухливу гру «Птахи на дорозі»та, з рештою, повернулися в садок.

          Завершилася подорож в країну LEGO  грою «Подружилися».

Актуальність, новизна використання LEGО-конструктора в оздоровчій діяльності дошкільних закладів як форми організації здоров’язберігаючої роботи важко переоцінити. Це цікавий та ефективний засіб LEGО – терапії: LEGО- фізкультура, LEGО – cсамомасаж, LEGО – ігри, LEGО – пальчики.

Використовуючи LEGО – модулі на заняттях з фізичної культури:

  • швидко встановлюється контакт між дитиною і вихователем;

– у дитини формується почуття впевненості в своїх можливостях, так як він бачить наочний результат своєї праці;

– поліпшується фізичний стан дитини (розвивається загальна та дрібна моторика рук, координація рухів тіла, рук, пальців);

– формуються і коригуються психічні процеси (мислення, пам’ять, сприйняття, увагу, уяву, розвивається емоційно-вольова сфера дитини;

– поліпшується сприйняття кольору, форми, пропорцій, розвиваються творчі здібності, асоціативне і абстрактне мислення.

 Сучасний конструктивно-ігровий засіб LEGО дозволяє побудувати навчальний процес на заняттях з фізичної культури нановому рівні, при якому складні завдання вирішуються за допомогою веселої гри, що усуває негативізм дитини до труднощів навчання і сприяє вихованню здорового способу життя.

Миколаївське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів