Онлайн-захід серед школярів «Мій друг – активний рух!» відбувся на Сумщині

1034

З метою забезпечення рухової активності під час карантинних обмежень, широкого залучення учнівської молоді до регулярних занять фізичною культурою та спортом Департаментом освіти і науки проведено обласний спортивно-масовий онлайн-захід серед учнів закладів освіти Сумської області «Мій друг – активний рух!».

Захід проходив з 16 листопада до 16 грудня.

У заході брали участь дівчата та юнаки закладів загальної  середньої та професійної (професійно-технічної) освіти Сумської області

Програма заходу включала коротку презентацію учня  та презентація комплексу вправ. Тривалість відео до 1 хвилини.

Для презентації вправ використовувалися спортивні майданчики, паркові зони, зони для відпочинку, домашні умови  тощо.

Під час визначення найкращих відео-презентацій бралося  до уваги оригінальність виконання та наявність фізичних якостей: для учнів 1-8 класів вправи на гнучкість та координацію; для учнів 9-11класів та учнів закладів професійної освіти, вправи на гнучкість, координацію та силу.

В обласному заході взяли участь 539 учнів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, які у своїх відеоматеріалах показали навички та вміння виконувати різноманітні вправи.

Найбільше учасників були із закладів загальної середньої освіти Березівської, Дружбівської та Миколаївської  об’єднаних територіальних громад  та м. Охтирка. Журі заходу визначило 24 найкращі відео презентації.

23 грудня в актовій залі  Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації в рамках Новорічного мистецького он-лайн фестивалю «Різдвяний передзвін» відбулося відзначення найкращих учасників обласного спортивно-масового онлайн-заходу серед учнів закладів освіти Сумської області «Мій друг – активний рух!».

  Сумське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів