Збірна Києва – переможець ІІІ літньої Гімназіади України з легкої атлетики

1089

10-12 травня місто Івано-Франківськ гостинно приймало змагання ІІІ літньої Гімназіади України з легкої атлетики, участь в якій взяли 337 учнів з 17 областей України.

Місто Київ на змаганнях представляли 43 юні спортсмени, що є учнями ВСП «Олімпійський фаховий коледж імені Івана Піддубного Національного університету фізичного виховання і спорту України» (ОФКІП НУФВСУ), вихованцями освітянських закладів позашкільної освіти СДЮШОР №6 Шевченківського району м.Києва та ДЮСШ №16 Дніпровського району м.Києва. В підсумку нашим спортсменам вдалося завоювати 10 золотих, 10 срібних і 6 бронзових медалей, а також перемогти в легкоатлетичній жіночій шведській естафеті.

Багатьом нашим спортсменам на цих змаганнях вдалося встановити особисті рекорди в своїх видах програми. Так в перший день змагань подарували безліч позитивних емоцій вихованки ОФКІП НУФВСУ, які в змаганнях з метання молоту не лише встановили кожна особисті рекорди, а й розділили між собою весь п’єдестал пошани. Так, Дмитровська Валерія з результатом 61,24 м стала чемпіонкою Гімназіади України, а Абальмаз Богдана та Ковель Марія срібною і бронзовою призеркою з результатами 48,68 м і 44,54 м відповідно.

Вихованці СДЮШОР №6 м.Києва відзначились у стрибках у довжину, де чемпіонкою Гімназіади стала Бойчук Світлана, продемонструвавши кращий особистий результат 6,07 м, а серед юнаків Єремій Матвеєв стрибнув на 7,05 м з п’ятої спроби, що також стало його особистим досягненням. Його результат був найкращим в секторі, але одночасно з представником Сумської області Маслюком Нікітою, який показав такий же результат у четвертій спробі, тому на цей раз у Єремія срібна нагорода, але головні досягнення ще попереду!

Було ще багато медалей та особистих досягнень цього і наступного дня. Вихованці ОФКІП НУФВСУ: Соломенник Вікторія виборола золото у штовханні ядра (15,21 м) та у метанні диску (39,25 м), Бобровська Ірина стала другою на стометрівці (12,87 с), а у секторі стрибків у висоту найкращий результат впевнено продемонстрував Ващук Нікіта, стрибнувши 1,92 м, що також стало його особистим рекордом. Другий день змагань розпочався перемогами вихованців СДЮШОР №6 м.Києва. У потрійному стрибку з результатом 14 м перемогу здобув Нарольський Микита, а Клочко Станіслав виборов золото у метанні спису (65,76м), обидва продемонстрували свої найкращі особисті результати. У стрибках з жердиною перемогу здобув Бобровник Ілля (4.20 м), вихованець ДЮСШ №16 м.Києва, з бігу на 800 м, продемонструвавши кращі особисті результати, чемпіонкою Гімназіади стала Бондарєва Вікторія (2:22.40 хв), а срібною призеркою Науменко Поліна (2:23.13 хв).

Останнім видом програми як зазвичай стали змагання з естафетного бігу (100 м+200 м+300 м+400 м), в якому з великим відривом від суперників першими фінішували наші дівчата з результатом 2:17.80, подарувавши нам на завершення змагань вир приємних позитивних емоцій. На першому етапі 100 м стартувала Біленька Іванна, 200 м бігла Бобровська Ірина, 300 м – Якухно Ганна і фінішувала, подолавши 400 м, Бесідовська Наталія!

Вітаємо наших юних зірочок з успішним виступом на змаганнях Гімназіади України! Дякуємо за подаровані емоції та переживання! Найкращі матимуть можливість представити Україну на Всесвітній літній Гімназіаді, проведення якої заплановано у жовтні цього року в Китайській Народній Республіці.

Висловлюємо слова подяки керівникам і адміністративному складу закладів освіти, позашкільних закладів освіти, що сприяли відрядженню своїх вихованців для участі у змаганнях ІІІ літньої Гімназіади України з легкої атлетики. З перемогою нас!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів