Круглий стіл провели в загальноосвітньому навчальному закладі Донеччини

654

15-16 липня представники Донецької області відвідали з робочим візитом Луганщину на запрошення колег із Луганського обласного відділення НОК України. В місті Кремінна відбувся круглий стіл «Фізкультурно-оздоровча і спортивно-масова робота серед учнівської та студентської молоді Луганської і Донецької областей».

На порядку денному були розглянуті питання щодо олімпійської освіти в загальноосвітніх навчальних закладах та стан фізкультурно-оздоровчої роботи з учнівською молоддю. Окрім представників регіональних відділень НОК України до обговорення та обміну думками долучились керівники обласних відділень КФВС МОН України Віктор Острєцов та Ігор Нестеренко, начальник управління молоді та спорту Луганської ОДА Антон Волохов. Начальник КФВС МОН України Вадим Стеценко відмітив позитивну динаміку з цих питань в обох сусідніх областях.

Директор Навчально-наукового інституту з фізичного виховання та спорту Луганського національного університету Олександр Дубовий та представник Донбаської державної машинобудівної академії Олег Олійник ознайомили учасників круглого столу з роллю вищих навчальних закладів з фізичного виховання в організації й проведенні заходів фізкультурно-спортивної спрямованості та які проблеми виникають під час навчального процесу.

Голова Луганського обласного відділення Олімпійської академії України Олександр Дубовий та заступник голови відділення НОК України в Донецькій області Дмитро Подопригора обмінялись досвідом проведення програмних заходів НОК України в регіонах.

Надалі відбулось знайомство з об’єктами спортивної та культурно-просвітницької інфраструктури. Гостинно делегацію зустрів начальник Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою бригадний генерал Валерій Ємбаков. Заклад освіти, який поновив свою діяльність в нових умовах та  перетворився у сучасний освітній комплекс з військовою спрямованістю навчання та виховання, активно впроваджує і олімпійську освіту серед майбутніх захисників України.

По завершенню зустрічі відбувся товариський матч з футболу, в якому перемогли гості.

 Донецьке обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів