Всеукраїнська військово-патріотична гра відбулась на Донеччині

1983

Цікаві новини прийшли до нас з Авдіївки. У місті Біла Церква на базі полігону 72  бригади ВСУ, військовослужбовці якої захищають м. Авдіївка від нападників, відбувся  фінал І відбіркового туру Всеукраїнської дитячо – юнацької військово – патріотичної гри м. Авдіївка.

Ініціаторами поїздки виступили голова ВЦА м. Авдіївка Малихін П. В., міський відділ освіти ВЦА і Авдіївське професійно – технічне училище.

Великий рій «джуровців»  м. Авдіївка (школи № 2, 6, 7 і Авдіївське ПТУ) гостинно приймав у себе і спонсорував триденне перебування у м. Біла Церква організаційний комітет матерів і жінок, чоловіків і синів, які перебувають на території Донецької області.

Щоб гідно підготуватися до наступних змагань учасникам були запропоновані всі етапи гри «Сокіл» («Джура»), які будуть зараховані в програму П обласного туру в Лиманському районі з 14 по 19.05.2018 р.:

  • Конкурс «Вперед»;
  • Конкурс «Рятівник»;
  • Стрільба;
  • Крос – похід;
  • «Перетягування линви»;
  • «Лава на лаву»;
  • Ватра «У колі друзів».

Найскладнішим іспитом для «джуровців» був етап «крос – похід» з елементами орієнтування на місцевості за методикою квестів. Професійні альпіністи, які готували цей конкурс та були головними суддями змагань, підготували непрості вправи: подолання умовного болота по купинах, переправа на мотузці через яр, подолання рову способом «вертикальний маятник», «павутиння».

Переможець визначався по меншості набраних штрафних балів та часу проходження дистанції. «Джуровці» Авдіївського ПТУ показали найкращий результат і посіли І місце у «крос – поході». Кращими в цьому конкурси були визнані – Тарасов Едуард, Обіщенко Олександр, Кубарєва Кристина.

Змагання зі стрільби проходили на справжнісінькому полігоні, де базується 72 бригада ВСУ. Професіональні снайпери були членами головної суддівської колегії, слідкували за виконанням вправи «стрільба з бойових автоматів». Найвлучнішими виявилися Куделя Максим, Шуляк Роман, Кудратов Сергій.

Запальний танок з елементами козацького гопака, весела українська пісня, музичний супровід, національні костюми під час виступу Авдіївського ПТУ не залишили шансів іншим учасникам. Ще довго аплодували організатори та вболівальники  юним талантам. Перемога вихованців Авдіївського ПТУ  і в цьому конкурсі не викликали сумніву, що вони – чемпіони.

Донецьке обласне відділення (філія) КФВС МОН України вітає переможців, бажає гідно представити свій навчальний заклад на наступних випробуваннях та висловлює подяку всім, хто готував команду до змагань і надав можливість взяти участь у відбірковому етапі.

Донецьке обласне відділення КФВС МОН України

Коментарі

коментарів