В Києві пройшов Чемпіонат України з рукопашного бою серед учнів

1235

20 лютого спортивний комплекс Олімпійського фахового коледжу імені Івана Піддубного НУФВСУ приймав Чемпіонат України з рукопашного бою серед учнів. Змагання проходили серед школярів віком від 10 до 15 років у двох розділах: «легкий контакт» і «дозований контакт». Також в рамках турніру пройшов патріотичний Всеукраїнський фестиваль «Майбутній захисник Вітчизни». Підтримати бійців і насолодитися видовищними поєдинками у цей день зібралось чимало поважних гостей.

  • 16 лютого ми вперше відсвяткували ініційований Президентом України Володимиром Зеленським День єднання. І дуже символічно, що сьогодні чемпіонат України зібрав школярів з 20 регіонів України. Ми об’єдналися заради нашої країни, заради її майбутнього. Бажаю усім учасникам перемоги та приємних вражень, сказав начальник Управління державної охорони Сергій Рудь.

З теплими словами до юних спортсменів також звернувся і заступник Міністра освіти та науки Артур Селецький.

  • У цей прекрасний день хочу побажати вам ніколи не здаватися. Такий спорт, як рукопашний бій загартовує тіло і характер. Можливо сьогодні не всі стануть переможцями, але ви здобудете неоціненний досвід. Пам’ятайте, без поразок не буває перемог. Тому викладайтесь на максимум і результат не змусить довго на себе чекати, – сказав пан Селецький.

Цього року Чемпіонат України зібрала представників з 20 областей, тож і учасників було чимало.

  • Дуже приємно, що така дисципліна, як армія прихильників рукопашного бою в Україні невпинно зростає. Сьогодні тут зібралися понад 600 учасників. А це означає, що цей вид спорту є популярним серед молоді і у нього велике майбутнє. Хочу побажати учасникам цікавих поєдинків, тренерам терпіння, суддям неупередженості, а вболівальникам класних вражень, – наголосив голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Вадим Стеценко.

Традиційно, головною ідеєю цих змагань є не лише демонстрація дітьми своїх спортивних вмінь і навичок, а й виховання у молоді духу патріотизму і любові до своєї країни. Тому в рамках першості також пройшов Всеукраїнський фестиваль «Майбутній захисник Вітчизни», що вкрай актуально на сьогоднішній день. В рамках фестивалю збірні команди продемонстрували  справжнє шоу з елементи акробатики, володіння технікою рукопашного бою, з застосуванням зброї та без, прийоми самооборони. Зазначимо, що вийшло доволі видовищно, не гірше, аніж у Голлівудських блокбастерах.

  • Коли я дивлюся на ваші обличчя, сповнених рішучості, я розумію, що в Україні є величезне майбутнє. З такими сильними, впевненими у собі, патріотично налаштованими у нас точно вийде вистояти перед будь якими негараздами. Ви – наше майбутнє, – відзначив президент Української федерації шкільного спорту Роман Греба.

Надихнути учасників на нові перемоги також завітав президент Всеукраїнської федерації рукопашного бою Юрій Радченко.

  • Дуже приємно, що ці змагання стають настільки потужними і масштабними. Ви – майбутнє України і майбутнє нашого спорту. Сил вам, терпіння і мирного неба, – звернувся до присутніх Юрій Радченко.

Також в рамках офіційної частини пройшло нагородження тренерів і спортивних клубів, які щодня докладають максимум зусиль, аби рукопашний бій здобував ще більше популярності серед українців. Почесними грамотами були відзначені: трудовий колектив ГО «Спортивний клуб «РУКБО», трудовий колектив ГО «Всеукраїнська федерація рукопашного бою», тренер-викладач вищої категорії з рукопашного бою комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька школа м. Чернівці Іван Штефюк, вчитель фізичного виховання Броварської загальноосвітньої школи №6 Олександр Рибалка, тренер-викладач вищої категорії з рукопашного бою Радомишльської дитячо-юнацької спортивної школи Сергій Дзюба, директор навчально-виховного комплексу №183 «Фортуна» Тетяна Мінько.

Щодо змагальної частини, то ті вболівальники, які у цей недільний ранок не полінувалися і прийшли прослідкувати за перебігом подій на Чемпіонаті, навряд чи пожалкували про свій вибір. Кожен поєдинок, кожен виступ – це окрема історія, яку сьогодні творили школярі. Після довгого змагального дня і незліченної кількості поєдинків визначилися і переможці по регіонам. Отже, 3 місце вибороли спортсмени Вінницької області. Другу сходинку посіли бійці Дніпропетровщини (Кривий Ріг). А на найвищий щабель п’єдесталу пошани піднялися представники Київської області. Тож вітаємо переможців і всіх учасників Чемпіонату України!

Прес-служба КФВС МОН

Коментарі

коментарів