Перемога киянина у першому раунді чемпіонату світу зі снукеру

590

В квітні у Шеффілді (Англія) стартував 88 Чемпіонат світу зі снукеру – 2022 Betfred World Snooker Championship, в якому взяв участь юний киянин Юліан Бойко.

Юліан Бойко – український професійний гравець у снукер. У 2020 році, отримавши місце в Мейн-турі у неповних 15 років, став наймолодшим снукеристом-професіоналом за всю історію снукера. Крім того, Юліан є першим снукеристом-професіоналом із країн екс-СРСР та східної Європи.

В цьому чемпіонаті Юліану вдалось вдало зіграти перший раунд, перемігши Майкла Георгіу з Кіпру з рахунком 6:4. В останньому фреймі Бойко вперше у профі-кар’єрі зробив сотовий брейк – рівно 100 очок, що й дало йому змогу пройти до другого раунду, де його противником став англієць Девід Грейс. 

16-річний Юліан у другому матчі турніру з рахунком 4:6 поступився англійцю, який за кар’єру двічі доходив до півфіналів у професійному турі. Цікаво, що Бойко вдався брейк 108 очок, найкращий у його профі-кар’єрі.

Це другий профі-сезон для Юліана Бойка. Він залишає снукерний тур, але може повернутися до нього через травневу серію турнірів Q School. 

Ми щиро вітаємо Юліана Бойко з цією маленькою, але впевненою перемогою і бажаємо подальших успіхів у більярдному спорті та нових перемог на світових аренах.

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів