Хмельничанка Марина Бех-Романчук – друга у фіналі «Діамантової ліги»

259

 Дві дисципліни впродовж одних змагань і одного вечора. 8 вересня 2022 року  в Цюриху  Марина Бех-Романчук у фіналі «Діамантової ліги» стала другою з потрійного стрибка, а менше ніж за годину виступила у фіналі зі стрибків у довжину.

  У четвертій спробі хмельничанка наблизилася до 15-метрової позначки, стрибнувши потрійним на 14,96 м – другий найкращий результат у кар’єрі. Попереду була лише рекордсменка світу, олімпійська чемпіонка Юлімар Рохас з Венесуели (15,28 м).

 Від стрибка в шостій спробі Бех-Романчук відмовилася, а Рохас, вже у статусі переможниці, приземлилася на позначці 14.99 м і поповнила список виграних змагань фіналом «Діамантової ліги»-2022.                                                  

За підсумками фінальних  змагань у програмі потрійного стрибка серед жінок: 

     1 місце – Юлімар Рохас (Венесуела) 15,28 м;

     2 місце – Марина Бех-Романчук (Україна) 14,96 м;

     3 місце – Шаніка Рікеттс (Ямайка) 14,85 м.

 У фіналі стрибків у довжину Бех-Романчук мала шістьох суперниць. Головними конкурентками за подіум були чинна олімпійська чемпіонка та чемпіонка світу Малайка Мігамбо, чемпіонка Євро-2022 Івана Вулета.

Перші дві спроби Марина Бех-Романчук виконала з заступом. Лідерство у боротьбі за “золото” очолила Івана Вулета, яка стрибнула під 7 метрів – 6,97 м, тоді як найближча переслідувачка Гадді Санья мала найкращий результат лише 6,55 м.

 Перед заключною спробою Марина мала лише одну успішну спробу. Четвертий стрибок українка виконала на 6,50 м, решта чотири спроби були виконані з заступами. Хоча у Бех-Романчук залишалася лише одна спроба, вона зберігала шанси на медаль. Проте в останній спробі показала результат 6,45 м, посівши шосте місце. Переможницею ж змагань стала Івана Вулета. Перший стрибок сербки на 6,97 метрів виявився найкращим за підсумками всього фіналу.

 Стрибки у довжину (жінки), фінал:

1 місце – Івана Вулета (Сербія) – 6,97 м;

2 місце – Гадді Санья (Швеція) – 6,55 м;

3 місце – Кванеша Бьоркс (США) – 6,54 м;

6 місце – Марина Бех-Романчук (Україна) – 6,50 м.

 

Одразу дві українки з медалями у змаганнях зі стрибків у висоту: Ярослава Магучіх з Дніпра здобула «золото», вкотре в сезоні подолавши двометрову позначку а киянка Ірина Геращенко — «срібло». 

Стрибки у висоту (жінки), фінал:

1 місце – Ярослава Магучіх (Україна) – 2,03 м;

2 місце – Ірина Геращенко (Україна) – 1,94 м;

3 місце – Нікола Оліслагерс (Австралія) – 1,94 м.

Володарка діаманту відзначила що, кожна перемога зараз – це для наших людей, для України. Я знаю, що багато хто з них дивився ці змагання, підтримував мене, писав, що вірить у мене і я все зможу. 

Також вболівали і за інших вітчизняних спортсменів. Однак зачепитися за медалі у фіналі Діамантової ліги у 2022 році іншим  українкам не вдалося. На фініші дистації 400 м з бар’єрами вихованка Нетішинської КДЮСШ Вікторія Ткачук показала шостий результат, Анна Рижикова з Дніпра – сьомий. Чемпіонкою ж стала Фемке Бол з результатом 53,03 секунд.  

 Біг на 400 м/б (жінки), фінал:

1 місце – Фемке Бол (Нідерланди) – 53,03 сек;

2 місце – Джанна Вудруфф (Панама) – 53,72 сек;

3 місце – Джаньєв Рассел (Ямайка) – 53,77 сек;

6 місце – Вікторія Ткачук (Україна) – 54,79 сек;

7 місце –  Анна Рижикова (Україна) – 55,06 сек.                                                

 Вітаємо Марину Бех-Романчук і заслуженого тренера України Вадима Крушинського з  успішним сезоном. Дякуємо за позитивні емоції від ваших перемог!

За інформацією Першого заступника голови  відділення Національного олімпійського комітету у Хмельницькій області Віктора Флентіна.

Хмельницьке обласне відділення (філія) Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

 

 

 

 

 

Коментарі

коментарів