Досягнення студентів Києва на Кубку світу з єдиноборств в Туреччині

464

Ось вже тиждень як наші студенти змагаються на Кубку світу з єдиноборств (2022 FISU University World Cup Combat Sports), який проходить у місті Самсун (Туреччина). Всього у турнірі змагаються близько 1200 студентів із 344 університетів, розташованих у 50 країнах світу. Україну представляють 110 студентів з 50 університетів, які змагаються в шести видах спорту: бокс, карате, таїландський бокс, боротьба самбо, вільна боротьба та греко-римська боротьба.

Змагання розпочались 21 вересня і на сьогодні в медальній скарбничці української збірної, за два дні до завершення змагань, 12 золотих, 15 срібних та 14 бронзових медалей, і у загальнокомандному заліку Україна посідає ІІ місце.

У збірну України ввійшли 16 студентів столичних вишів: Національного університету фізичного виховання і спорту України, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Вищого навчального закладу «Університет економіки та права «КРОК», Національного університету біоресурсів і природокористування України, Державного торговельно-економічного університету, Коледжу геологорозвідувальних технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Академії адвокатури України.

З перших днів змагань українська збірна демонструвала чудові результати. Кожен день змагань приносив нашим студентам нагороди, серед студентів ЗВО міста Києва скарбничку збірної України поповнили у змаганнях з ушу таолу – срібну нагороду отримав Іван Федюченко (Коледж геологорозвідувальних технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка), бронзовими призерами стали В’ячеслав Крисько (Університет економіки та права «КРОК»), Орина Іванова (Державний торговельно-економічний університет) та Данило Фещенко (Академія адвокатури України).

У змаганнях з таїландського боксу муєй-тай бронзову медаль здобула Марія Берко (Національний університет біоресурсів і природокористування України), срібна – Григор’єв Владислав, золота – Гамарко Тетяна, обидва – студенти Національного університету фізичного виховання і спорту України. 

У вільній боротьбі найвищу золоту нагороду здобула Ірина Коляденко (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана).

Пишаємося нашими студентами та зичимо їм наполегливості в поставлених цілях і подальших перемог.

З нетерпінням очікуємо на фінальні результати.

СЛАВА УКРАЇНІ! 

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів