Успіхи студентів Києва на ХХХI Всесвітній Універсіаді

417

На змаганнях ХХХI Всесвітньої зимової Універсіади, що з 11 січня тривають у Лейк-Плесіді, США, завершились змагання з фігурного катання на ковзанах, де Україну представляли студенти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (нині Український державний університет імені Михайла Драгоманова)  і Національного університету фізичного виховання і спорту України.

13 і 15 січня у Лейк-Плесіді відбулись змагання у танцях на льоду, де брали участь студенти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Марія Голубцова і Кирил Бєлобров. Нашій парі вдалося продемонструвати стабільне і якісне катання. Як у ритмічному танці (62.88) так і у довільній програмі (95.97) Марія та Кирил займали п‘яту позицію серед тринадцяти пар, що брали участь в змаганнях. У підсумку 158.85 балів і 5 місце на ХХХ Всесвітній зимовій Універсіаді!

Цього ж дня завершила свій виступ на Всесвітній Універсіаді і студентка Національного університету фізичного виховання і спорту України Анастасія Гожва. Насті також вдалося продемонструвати свої вміння на високому рівні. Як за результатами короткої програми (57.50), так і у вільній програмі (95.99) Анастасія тримала дев’яту позицію серед 35 учасниць. А ось за підсумком набраних балів у двох видах програми їй вдалося увійти до вісімки найсильніших фігуристок Універсіади! Набравши 153.49 балів, вона на 0,91 бала випередила найближчу переслідувачку представницю Фінляндії Неллу Пелконен.

Ще один представник НУФВСУ Іван Шмуратко, що був учасником і фіналістом Олімпійських ігор-2022 через отриману травму, на жаль, не зміг взяти участь у чоловічому одиночному катанні. Але сподіваємось, що він зможе швидко відновитися і поновити свої виступи на міжнародній арені.

Щиро вітаємо наших студентів з успішним виступом і зичимо майбутніх ще більш високих досягнень на світовій арені!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів