Шість медалей здобули українці на Всесвітній Універсіаді!

1646

Українські спортсмени буквально підірвали ХХХІ Всесвітню зимову Універсіаду в Лейк-Плесіді! Крім того, то українців приймали в США як почесних гостей, наша студентська збірна зуміла вибороти шість нагород!

Українські сноубордисти – серед тріумфаторів змагань у паралельному слаломі! Спортсмени Михайло Харук і Надія Гапатин виграли відразу дві бронзові медалі!

Чемпіон Універсіади в гігантському слаломі Михайло Харук із Національного університету фізичного виховання і спорту України, як і напередодні, показав найкращий час у кваліфікації, впевнено переміг австрійця в 1/8 фіналу, чеха – у чвертьфіналі, лідирував у півфіналі, але припустився маленької помилки незадовго до фінішу і пропустив до фіналу ще одного австрійця. Та у бронзовому заїзді він реабілітувався і здолав японця!

Надія Гапатин (Ужгородський Національний Університет) в 1/8 і в 1/4 перемогла двох швейцарок. Але у півфіналі зовсім трішки – лише 0,17 с – програла першій після кваліфікації австрійці. У «малому фіналі» розігралася справжня драма: обидві суперниці помилилися, але Надя не здалася: повернулася на трасу і фінішувала на медаль!

Зазначимо, що всі четверо представників української команди пробилися до чвертьфіналів. Одначе Віта Боднарук і Василь Кашелюк (обидва представляють Національний університет фізичного виховання і спорту України) не зуміли потрапити до четвірки найкращих.

Лижники змагання на Універсіаді завершували гонками з масовим стартом вільним ходом. На дистанції 30 кілометрів у чоловіків найшвидшим серед українців був Руслан Денисенко (Сумський державний педагогічний університет імені Макаренка): він посів 11 місце, програвши чемпіону лише 35 секунд.

Дівчата бігли 15 км. Найвище серед українок фінішувала Анастасія Іванченко (Державний Податковий Університет) – 27 місце.

Загалом 12 днів запеклої спортивної боротьби позаду: ХХХІ Всесвітня зимова Універсіада, що з 11 по 22 січня відбувалася у Лейк-Плесіді (США), завершилася!

Півтори тисячі учасників, 540 університетів, 43 країни, 86 комплектів нагород – свято студентського спорту вдалося!

Українські спортсмени змагалися у восьми видах спорту з 12: біатлон, гірськолижний спорт, лижне двоборство, лижні гонки, сноубординг, фігурне катання на ковзанах, хокей з шайбою і шорт-трек. У складі команди було 60 спортсменів і 29 тренерів. Вони представляли 22 університети – 20 українських і 2 закордонних (Польща і США).

Наші спортсмени здобули шість медалей. Золото і бронза – у сноубордиста Михайла Харука (Національний університет фізичного виховання і спорту України). Срібло – у біатлоніста Дмитрія Грущака (Сумський державний університет). Бронза – у біатлоністів Степана Кінаша (Харківська державна академія фізичної культури), а також – у Юлії Городної (Чернігівський інститут інформації, бізнесу і права), спортсменів лижного двоборства Віталія Гребенюка (Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка), Дмитра Мазурчука (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського), а ще – у сноубордистки Надії Гапатин (Ужгородський Національний Університет).

Маємо також високі четверті, пʼяті, шості, сьомі місця. І це – безумовний успіх нашої команди! Крім того, саме українська збірна отримала від організаторів відзнаку за чесну боротьбу.

Вітаємо студентську збірну України з відмінним виступом і чудовим результатом!

Трансляцію весь час демонстрував телеканал XSPORT та сайт www.fisu.tv.

Прес-служба КФВС МОН

Коментарі

коментарів