Студенти ЗУНУ здобули 5 медалей на змаганнях з дзюдо за програмою XVIII літньої Універсіади України

331

У Луцьку впродовж двох днів тривали змагання з дзюдо за програмою XVIII літньої Універсіади України 2023. Перемогу у турнірі виборювали 163 учасники із 33 закладів вищої освіти України. У перший день змагань студенти-дзюдоїсти Західноукраїнського національного університету вибороли 5 медалей, – інформує офіційний сайт вишу. 

Зокрема, Анастасія Сикіш завоювали бронзу у ваговій категорії до 52 кг, Ольга Дріг та Галина Ковальська здобули срібні нагороди. А переможцями першого дня змагань стали Сніжана Пліш у вазі до 57 кг та Михайло Свідрак у вазі до 81 кг. Як ідеться у дописі на сторінці кафедри фізичної реабілітації і спорту ЗУНУ у соцмережах, на особливу увагу заслуговує боротьба Михайла Свідрака, який протягом змагань не дав зробити суперникам жодної результативної дії, а у фінальній сутичці виконав ефектний кидок на іппон. За підсумками першого дня змагань класичний університет Тернополя посів четверте загальнокомандне місце серед 33-х вишів України.

Участь у турнірі також взяли Андрій Зубко, Анна Пушкар, Валерія Демчук (ВСП «ФКЕПІТ»), Андрій Ковальчук, Василь Яремчук, Марія Куневич (СГФ), Денис Фік (ФЕУ), Богдан Пушенко (ННІІПІ).

А другий змагальний день Універсіади визначив сильніших у командних змаганнях. Жіноча команда Західноукраїнського національного університету продемонструвала відмінну боротьбу, – інформує кафедра фізичної реабілітації і спорту ЗУНУ. Наші дівчата розпочали з перемоги над командою Львівської області. На жаль, у півфіналі поступилися збірній Хмельницької області, після чого у боротьбі за третю сходинку п’єдесталу перемогли Національний університет України з фізичної культури і спорту. Таким чином, у загальнокомандній першості серед ЗВО України Західноукраїнський національний університет посів 5 місце та 1 перше місце серед ЗВО IV категорії.

Відзначимо, що за підсумками Універсіади двоє студентів класичного університету Тернополя, а саме Михайло Свідрак та Сніжана Пліш вибороли право представляти Україну на Chengdu 2021 FISU World University Games та EUSA Combat Championships.

Тернопільське обласне відділення(філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів