Міжуніверситетський турнір з волейболу «Меморіал Володимира Юричка»

337

7 квітня у спортивному комплексі Національного медичного університету імені О. О. Богомольця відбувся Турнір пам’яті студента медичного факультету №3, активіста Майдану, бійця 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», лицаря ордену «За мужність» III ступення Володимира Юричка.

Володимир Юричко був учасником захисту Майдану протягом усього часу протесту, включно з подіями на вулиці Грушевського, співзасновником Наукової сотні Майдану – однієї з перших, що з’явилися в грудні 2013. Отримав поранення уламками гранати під час спротиву штурмам Майдану 18 лютого. З травня 2014 року – медик-доброволець батальйону «Айдар». Працював санітаром на передовій, пізніше – помічником кулеметника. У липні-серпні 2014 став кулеметником розвідувально-диверсійного загону.  Загинув у бою з терористами в 2014 році разом з іншими солдатами «Айдару» в ході виконання бойових завдань, вогневого зіткнення, обстрілів позицій…

Взяли участь у заході чотири команди – господарі залу, команда Київського національного університету будівництва і архітектури та дві команди Національного авіаційного університету.

Привітали учасників під час відкриття Турніру ректор НМУ імені О. О. Богомольця професор Юрій Кучин, проректор з науково-педагогічної  та лікувальної роботи, професор Олександр Канюра, декан медичного факультету № 3, професор кафедри дитячих інфекційних хвороб Оксана Виговська та старший викладач кафедри фізичного виховання і здоров’я, нині військовослужбовець 130  батальйону ЗСУ Віталій Зіва, керівниця відділу організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки Віталій Зіва. Серед запрошених гостей також був начальник Київського міського відділення Комітету з фізичної культури і спорту Міністерства освіти і науки України Сергій Бобровник.

Перед стартом змагань хореографічна група Medical Cherlieding Teim, вихованки доцента кафедри фізичного виховання і здоров’я Лариси Пустолякової, які нещодавно стали призерами на Студентській Лізі з чирлідингу в програмі Універсіади міста Києва, продемонстрували учасникам та гостям заходу свій новий танцювальний номер.

Після чого розпочались волейбольні матчі. Кожна команда двічі зіграла з різними суперниками. За результатами ігор переможцями Турніру стала команда НАУ, друге місце у команди КНУБА, а третє місце посіли волейболісти НМУ імені О.О. Богомольця.

Щиро дякуємо за запрошення та організацію турніру пам’яті Володимира Юричка колективу НМУ імені О.О. Богомольця та ректору Юрію Леонідовичу.

Висловлюємо свою пошану полеглому Герою! Вічна слава Герою!

Слава Україні!

Київське міське відділення Комітету з фізичної культури і спорту Міністерства освіти і науки України

 

 

 

Коментарі

коментарів