У Києві відбулись Богатирські ігри студенти

873

22 квітня 2023 року в столичному фітнес-парку «Озеро лебедине» проходив Відкритий чемпіонат України серед студентів ЗВО «Богатирські ігри студентів».

Організаторами змагань виступили Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Федерація найсильніших атлетів України і перетягування канату за підтримки Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації та народного депутата України Лесі Забуранної.

На урочистому відкритті чемпіонату були присутні народний депутат України Леся Забуранна, голова Дарницької РДА Микола Калашник, голова наглядової ради УФСА Андрій Тетерук, заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Володимир Попко, начальник Київського міського відділення КФВС МОН Сергій Бобровник. Урочисте відкриття чемпіонату оголосив президент Федерації найсильніших атлетів України і перетягування канату, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичних культури і спорту України Володимир Кіба. Також до привітань учасників долучився Юрій Чебан – веслувальник-каноїст, дворазовий олімпійський чемпіон (2012 та 2016), бронзовий призер Олімпійських ігор (2008), призер чемпіонатів світу і Європи, Заслужений майстер спорту України. І неймовірно красивим було танцювальне вітання від ансамблю пісні і танців Збройних Сил України.

Участь у змаганнях взяли 9 стронгменів та 1 стронгвумен з України (м. Львів, м. Харків, м. Сєвєродонецьк Луганської області, м. Луцьк, м. Дніпро та м. Кропивницький) та 2 стронгмена з м. Братислава, Словаччина.

Учасники змагались за звання найсильнішого богатиря України в шести видах випробувань: естафета супер йок – коромисло (250-300 кг) та прогулянка фермера (100-140 кг), карусель 300 кг дистанція по колу, прес вікінгів 100-130 кг, арм овер арм – тяга саней вагою 900 кг, присід з акселем та трек-пул – тяга вантажівки 7 тон в спеціальному автомобільному спорядженні.

Змагання були видовищними та захопливими. В результаті богатирських багатоборств визначились переможці.

Серед чоловіків вагою до 105 кг І місце посів Сергій Куриленко з м. Кропивницький, ІІ – Ярослав Зелінко, м. Львів. Серед представниць прекрасної статі – учасниця, яка нині воює за перемогу України – Оксана Савченко – І місце.

Учасники з вагою понад 105 кг розподілили місця наступним чином:

1 – Олег Пилип’як, м. Львів;

2 – Якоб Центнер, м. Братислава, Словаччина;

3 – Сергій Богдан, м. Сєвєродонецьк Луганської області;

4 – Андрій Ананьєв, м. Харків;

5 – Віктор Климук, м. Луцьк;

6 – Дмитро Гуль, м. Львів;

7 – Микита Мітрухін, м. Дніпро;

8 – Маріус Патковіч, м. Братислава, Словаччина;

9 – Віталій Столярчук, м. Львів.

Вітаємо наших богатирів та бажаємо їм сили духу, виваженості, взяття нових висот та ваги і подальших перемог!

Слава Україні!

Київське міське відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів