Студентка ЗНУ виборола золото і бронзу двох етапів європейської Прем’єр-ліги карате

372

У Рабаті (Марокко) пройшов другий етап Karate 1 Premier League. У змаганнях взяли участь понад 370 провідних спортсменів з 56-х країн світу. Україну в Рабаті представила команда з 20 атлетів. А підсумок виступів нашої команди дві нагороди – золото досвідченої Анжеліки Терлюги та бронза чемпіонки Європи серед молоді,  запоріжанки Еліни Сєлємєнєвої.

У своїй ваговій категорії -68 кг Еліна успішно вийшла з групи до чвертьфіналу, де натрапила на Ірину Зарецьку з Азербайджану і попри поразку (0:3), завдяки виходу титулованої суперниці до фіналу, отримала шанс позмагатися за бронзу. Цей шанс 19-річна спортсменка з Запоріжжя використала блискуче, здолавши хорватку Садю Бечирович – 4:0. Як результат – бронза у вихованки Анатолія Михайленка.

Це вже друга нагорода запорізької студентки на етапах Прем’єр—Ліги. Нещодавно на І етапі змагань в Іспанії Еліна, підтвердила клас у змаганнях спортсменів до 21 року, виборовши золото у розділі «куміте», вагова категорія -68 кг.

Нагадаємо, Еліна – студентка факультету фізичного виховання, здоров’я та туризму Запорізького національного університету. Торік запорізька каратистка зробила чималий внесок у досягнення студентського спорту України, ставши чемпіонкою Європейських Університетських Ігор 2022 (м.Лодзь, Польща) та виборовши золото нагороду Кубка світу з єдиноборств серед студентів (м. Самсун, Туреччина).

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів