Перші рубежі «Козацького гарту» фінішували

739

18 травня 2023 в м. Синьогора Івано-Франківська область, відбулось відкриття Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю учнів України «Козацький гарт».

На урочисте відкриття завітали  почесні гості: народний депутат України Едуард Прощук, начальник відділу фізичного виховання управління фізичного виховання і спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олександр Ігнатко, директор Національного природного парку «Синьогора» Василь Івасик та адміністрація Солотвинської селищної територіальної громади Івано-Франківської області. Вони привітали учасників заходу, які приїхали з понад 16 регіонів України, зі святом вишиванки та побажали всім сили та наснаги для гарних виступів, гарного настрою та надзвичайних емоцій.

Після святкового концерту та з Божим благословенням перші команди рушили на спортивний майданчик Гутівського ліцею Солотвинської селищної ради Івано-Франківського району, де розпочались змагання.

Команда міста Києва, яку представляють вихованці НВК «Домінанта», незважаючи на досить прохолодну погоду і дощ, демонстрували згуртованість та гарну спортивну підготовку. Завдяки настановам вчителя та тренера Максима Балася, команда показала досить гарні результати, гідно подолавши три рубежі – естафета з перешкодами, валуни та футбоулінг.

Після чого команда вирушила на екскурсію до одного з найвищих водоспадів у Карпатах – Манявський водоспад. Висота гранітних стін каньйону тут інколи сягає 20 м, вода падає на землю каскадами з трьох водоспадів, а у підніжжі водоспаду є невелике озеро. Місцеві кажуть, що вода в озері має властивість омолоджувати тих, хто там купається. Тож сподіваємось, що екскурсія зарядить наших учасників неймовірними емоціями та надихне на нові спортивні подвиги. І завтрашні рубежі – метання мішечка з піском (Дартс) та конкурс «Знавців історії України» (історії Козацтва) спортивних досягнень за часів незалежної України» будуть подолані ними з такою ж спритністю та кмітливістю.

Дякуємо організаторам за чудове свято, а представникам команди Максиму Баласю та Катерині Бугаєнко за підготовку та підтримку команди.

І покажемо, що ми, браття, козацького роду!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

 

 

 

 

Коментарі

коментарів