Фінальні акорди «Козацький гарту» в Карпатах

558

Ось і добігає кінця Всеукраїнський фізкультурно-патріотичний фестиваль учнів України «Козацький гарт», що проходить на території Національного природного парку «Синьогора» Івано-Франківської області.

Сьогодні учасники змагань пройшли останні два рубежі – метання мішечка з піском (Дартс) та конкурс «Знавців історії України» (історії Козацтва) спортивних досягнень за часів незалежної України».

Особливо вдалим для команди Києва – вихованців НВК «Домінанта», став рубіж на знання історії України – впорались з блискавичною швидкістю, відповівши на всі шість питань – гарне тренування вчителя історії – Катерини Бугаєнко.

Після спортивних активностей та мозкового штурму учасники вирушили на екскурсію до державної резиденції президента «Синьогора» в селі Гута Богородчанського району. Загальна площа території резиденції становить 10 886 га, тож розгулятись там є де. А назву свою резиденція отримала через навколишні Горгани, найвища з яких Сивуля, вершини яких вкриті великим камінням і влітку мають синюватий відтінок.

Вже після захопливої прогулянки по місцевим краєвидам, в очікуванні підсумків змагань, всі учасники Фестивалю зібрались, щоб показати свої презентації, які кожна команда готувала заздалегідь. Неймовірно приємно було спостерігати за різнобарв’ям вишиваночок у підніжжі Карпатських гір – учасники майоріли захопливими виступами, їх згуртованість та командність, вогонь в їхніх очах та шквал емоцій – це непередавані відчуття, які надихають на проведення такого роду заходів якомога частіше.

Тож за сумою балів, набраних учасниками команди за результатами виступів, кияни посіли 6 загальнокомандне місце. Зважаючи на досить тривалу перерву в освітньому процесі, зокрема в проведенні та участі в різноманітних спортивних заходах, це досить непоганий результат. А спостерігаючи за емоціями та тим захопленням, з якими юні спортсмени рвалися у бій, висновок однозначний – у нас підростає активне, спортивне та цілеспрямоване покоління.

Дякуємо Івано-Франківському обласному відділенню Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України за гостинність, неймовірну атмосферу, культурну програму та чарівний відпочинок. Дякуємо колективу Національного природного парку «Синьогора» та всім, хто долучився до підготовки та проведення заходу, за чудове свято. Дякуємо представникам команди Максиму Баласю та Катерині Бугаєнко за підготовку та підтримку команди, за чудових вихованців – НВК «Домінанта».

Показали та довели, що ми, браття, козацького роду!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів