XVIII Універсіада Києва з баскетболу 3Х3 серед чоловіків та жінок

605

9 червня в спортивній залі Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ) відбулась XVIII літня Універсіада міста Києва з баскетболу 3х3 серед чоловічих та жіночих команд.

Перед відкриттям змагань хвилиною мовчання було вшановано пам’ять воїнів та цивільних осіб, які загинули унаслідок збройної агресії росії проти України.

Привітати учасників змагань завітали на відкриття почесні гості та представники організаторів змагань: перший проректор з науково-педагогічної роботи НУФВСУ, професор Мирослав Васильович Дутчак, завідувачка кафедри спортивних ігор НУФВСУ – Світлана Євгенівна Шутова та начальник Київського міського відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України – Сергій Ілліч Бобровник.

В змаганнях взяли участь команди 11 закладів вищої освіти (ЗВО) м. Києва:

17 чоловічих команд: НУФВСУ, НУБіП, ДТЕУ, НМУ ім. О. О. Богомольця, КНУ
ім. Т. Шевченка, НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського», НАВС, КНУБА, КНУТД, ДУТ, МАУП;

5 жіночих команд, що представляли КНУ ім. Т. Шевченка, КНУБА,НУБіП, НУФВСУ.

Ігри проходили за коловою системою в підгрупах. На майданчиках тривала насправді запекла боротьба, дуже емоційно та видовищно. Команди продемонстрували повну самовіддачу, високий рівень майстерності, чудову техніку,спортивну вправність та волю до перемоги.

За результатами боротьби призові місця розподілися наступним чином:

серед чоловіків сильнішими виявились господарі – НУФВСУ та впевнено вибороли перше та друге місця, а третю сходинку посіла команда НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського».

Серед жіночих команд перше місце посіла команда – господарка НУФВСУ, маючи домінуючу перевагу, друге – КНУ ім. Т. Шевченка, а третє – команда НУБіП України.

Жіночі команди показали не менш вражаючу та емоційну гру на полі.

Усі переможці та призери змагань були нагороджені кубками, медалями та дипломами Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Вітаємо команди та їх тренерів-викладачів із здобутими перемогами. Бажаємо міцного здоров’я, життєвої енергії та підкорення нових спортивних вершин!

Щиро вдячні Національному університету фізичного виховання і спорту України за надання майданчику для проведення змагань, гостинний прийом та допомогу у проведенні змагань.

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів