До послуг волинських дітей у Лодзі – Олімпійський центр

372

На запрошення Маршалка Лодзинського Воєводства Гжегожа Шрайбера Волинське обласне відділення (філія) КФВС МОН України спільно з управлінням освіти і науки облдержадміністрації організували у м. Спала літній відпочинок для 100 школярів з Волині, переможців всеукраїнських та міжнародних спортивно-масових та інтелектуальних заходів, дітей військовослужбовців Збройних Сил України.

В рамках економічного форуму, який традиційно проводився у м. Лодзі, волинська делегація також мала нагоду ознайомитися з роботою спортивно-мовного табору, які уряд Лодзького воєводства організував для літнього відпочинку дітей з чотирьох українських областей-партнерів. 

Голова обласної ради Григорій Недопад, його заступник Григорій Пустовіт та заступник начальника управління економічного розвитку, інвестицій, туризму та курортів облвійськадміністрації Андрій Ткачук кілька годин спілкувалися з волинськими дітьми, які проводять літні локації у Лодзі. 

«Влада Лодзя для наших дітей надала цілий олімпійський центр. У них дуже активний відпочинок: футбол, волейбол, гімнастика, плавання, усілякі естафети. Я вражений тутешньою спортивною інфраструктурою і дуже хочу, щоб і у нашій області з’явилося подібне. І у нас є плани. Олімпійську тренувальну арену ми хочемо створити на базі Шацької громади. На березі Світязя будується сучасний спортивний комплекс Волинського національного університету. Однак війна завадила і старту нових проєктів, і завершенню розпочатих. Впевнений, що після перемоги нам усе вдасться», – висловив сподівання Григорій Недопад. 

Керівники області також навідалися і до соціального закладу, де в евакуації перебувають два десятки вихованців Головненської спеціальної школи – це сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які потребують особливого освітнього середовища.

Волинське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів