Запорізькі каноїсти здобули чотири медалі чемпіонату світу

377

В італійському AURONZO DI CADORE завершився чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді до 23 років. Запорізьку область представляли  Микита Тесса і Артем Четвертак – обоє виступали у трьох дисциплінах, і у підсумку кожен виборов по дві медалі!

Випускник Запорізької спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземної мови №7, Микита Тесса, став чемпіоном світу серед юніорів у каное-одиночці на 5000 м. А також виборов бронзову нагороду у складі каное-четвірки на дистанції 500 м. Склад команди: Ярослав Верблюд, Роман Гончарук, Микита Тесса, Віталій Пристай. Наставники Микити Тесси — Олексій Токарєв та Євген Морозов.

Студент факультету фізичного виховання Інститут здоров’я, спорту і туризму імені Тетяни Самоленко Класичного приватного університету, Артем Четвертак став срібним призером чемпіонату світу серед молоді на 1000м дистанції 1000 м. А також виборов бронзову медаль у складі каное-четвірки на дистанції 500 м. Склад екіпажу: Володимир Савчин, Артем Четвертак, Тарас Кузик, Олександр Яцюк. Тренують Артема Четвертака Юлія Савельєва та Олексій Токарєв.

Загалом збірна України має в активі 2 золоті, 3 срібні та 5 бронзових медалей, і посіла шосте загальнокомандне місце в медальному заліку Чемпіонату світу серед юніорів та молоді до 23 років.

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів