8 медалей вибороли київські студенти на European Universities Combat Championships

330

З 20 по 24 липня, в місті Загреб (Хорватія) відбулись змагання чемпіонату Європи з єдиноборств (European Universities Combat Championships). Всього у змаганнях взяли участь 1537 учасників, які представляли 398 університетів з 31 країни Європи. 

Всі учасники зібралися в студентському містечку «Стьєпан Радич», де вони змагалися з карате, дзюдо, кікбоксингу та тхеквондо. Цей захід є одним з наймасштабніших студентських спортивних заходів у календарі Європейської університетської спортивної асоціації (EUSA).

Україну представляли 75 спортсменів з 36 університетів країни. І ми вкотре доводимо світу свої міць та силу – українська студентська збірна команда виборола І загальнокомандне місце серед 31 країни Європи! У скарбничці нашої команди  41 нагорода: 14 – золотих, 9 – срібних і 18 – бронзових медалей. 

Столицю у складі збірної України представляли 14 студентів з 8 вишів: НКУ ім. Т. Шевченка, КУ ім. Бориса Грінченка, НУФВСУ, НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського», НУБіП України, НАУ, КНЕУ ім. В. Гетьмана, Економічний коледж КНЕУ ім. В. Гетьмана.

За результатами виступів кияни додали до загального медального заліку України 8 нагород: 2 золоті, 3 срібні та 3 бронзові медалі.

Найкращі результати серед столичних студентів показали:

  • Змагання з кікбоксингу: золото завоював Марк Гусар (фул-контакт, до 71 кг, Національний університет фізичного виховання і спорту України); бронза – Ігнат Грінченко (К1, до 71 кг, Київський політехнічний інститут Імені Ігоря Сікорського) та Єгор Яровий (фул-контакт, до 67 кг, Національний університет фізичного виховання і спорту України);
  • Змагання з тхеквондо (ВТФ): золото – Кирило Гурнов (до 80 кг, Київський національний університет імені Тараса Шевченка), срібло – Вікторія Нагурна (до 46 кг, Київський університет імені Бориса Грінченка)
  • змагання з карате: срібло – Валентин Найда (до 67 кг, Національний Університет фізичного виховання і спорту України) та Костянтин Яненко (до 75 кг, Національний Університет фізичного виховання і спорту України), бронза – Артем Скрипник (Фаховий економічний коледж Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана).

Хочемо відзначити, що студентам НУФВСУ вдалось посісти 15 місце серед 398 університетів Європи (1 золота, 2 срібні та 1 бронзова медалі).

Щиро вітаємо наших студентів та всю студентську збірну команду України з перемогою у European Universities Combat Championships. Зичимо впевненості, наснаги, впевнених перемог у майбутніх змаганнях. 

Впродовж чотирьох змагальних днів наші спортсмени демонстрували Європі свій хист та неймовірну жагу до перемоги. Попри неймовірні труднощі та випробовування, які наразі переживає Україна, ми впевнено йдемо до перемоги по всім фронтам. Щоденно доводимо, що ми – нація гідних людей, яка нині є щитом для всієї Європи!

Слава Україні!

Слава Героям!

Слава та низький уклін Захисникам України!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів