Тернопільські студенти вдало виступили на чемпіонаті Європи з жиму лежачи та класичного жиму лежачи у Франції

328

У місті Меріньяк (Франція) завершився чемпіонат Європи з жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед всіх вікових груп. Впродовж семи днів на помостах місцевого готельно-туристичного комплексу «Шератон» змагались майже 700 спортсменів і спортсменок з 20 країн Європи. На цих змаганнях Тернопільщину в складі збірної команди України, представили 9 спортсменів, які виступали в різних вагових та вікових групах в екіпірувальному та класичному дивізіонах, і змогли гідно представити нашу державу на міжнародній арені.

Всі спортсмени є вихованцями Тернопільської обласної ДЮСШ з літніх видів спорту та спортивного клубу «Олімп», – інформує на своїй сторінці у соцмережах тренер Ігор Лисий. Зокрема: серед дівчат – Фурсенко Регіна, серед юніорок – Полянська Марія, Мостова Дарина, Татарин Емілія, серед жінок – Лиса Анастасія, Канюка Альона, серед юніорів – Грошко Ігор, серед чоловіків – Шаблій Михайло, серед майстрів – Шандригось Віктор.

Так, у віковій групі «дівчата» з жиму лежачи, представниця міста Тернопіль, студентка ТНПУ ім. В. Гнатюка, Фурсенко Регіна у ваговій категорії до 69 кг посіла друге місце (тренери: І.В. Лисий, С.В. Федоренко).

Юніорки з Тернополя здобули на турнірі повний комплект нагород. Перше місце у ваговій категорії до 52 кг виборола майстер спорту України міжнародного класу, студентка ТНПУ імені В. Гнатюка Марія Полянська (тренери: І.В. Лисий, В.А. Погребінський). 

Підтримала колегу, теж майбутній педагог Дарина Мостова, яка, дебютувавши на змаганнях такого рівня, відзначилася бронзовою нагородою у ваговій категорії до 69 кг (тренери: І.В. Лисий, А.П. Злочовський). В результаті у командному заліку серед юніорок збірна України виборола перше командне місце.

Серед юніорок в класичному жимі лежачи бронзу здобула студентка ТНПУ імені В. Гнатюка – Татарин Емілія, в якої теж був дебют на міжнародних змаганнях такого рівня.

Серед жінок «бронзою» у ваговій до 52 кг відзначилася майстер спорту України з міста Тернопіль Анастасія Лиса (тренери: І.В. Лисий, А.П. Злочовський).

У ваговій категорії до 57 кг п’яте місце здобула майстер спорту України, магістрантка ТНПУ імені В. Гнатюка Альона Канюка (тренери: І.В. Лисий, А.П. Злочовський).

Ці результати дозволили здобути нашій збірній теж перше командне місце серед жінок.

Завершували змагання з екіпірувального жиму лежачи виступи чоловіків.

Так, у ваговій категорії до 66 кг досвідчений майстер спорту України з міста Тернопіль, працівник ДСНС, рятувальник Михайло Шаблій здобув бронзову нагороду (тренери: І.В. Лисий, А.П. Злочовський). 

У командному заліку серед чоловіків наша збірна України тріумфувала, обійшовши сильні команди, посіла 1-е командне місце. 

Чинний чемпіон України серед чоловіків, доцент ТНПУ імені В. Гнатюка Віктор Шандригось і чемпіон України серед юніорів, студент ТНПУ ім. В. Гнатюка Ігор Грошко, змагаючись у своїх вагових категоріях за бронзові нагороди чемпіонату, допустили прикрі технічні помилки і вибули зі змагань.

Тернопільське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів