Завершення турніру богатирських ігор «Богатир Києва 2023»

342

27 серпня завершились два незабутні дні богатирських ігор, які проходили в парку Партизанської Слави Дарницького району міста Києва. Другий день заходу розпочався турніром «Богатир Києва 2023» серед найсильніших атлетів. 

Участь в ньому взяли 11 атлетів з різних регіонів України та 2 атлети представники Єстонської Республіки, члени національної збірної Єстонії з богатирського богатоборства, призери національних змагань. Поміж українських атлетів були відомі спортсмени – чемпіони та призери всеукраїнських та міжнародних змагань.

Перед початком турніру з вітальним словом до присутніх звернулись поважні гості: Калашник Микола Володимирович, голова Дарницької районної в місті Києві Державної адміністрації; Аннелі Кольк, Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні; Андрій Ребрина, керівник Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», а також Шайхет Руслан, директор компанії «Естем»; Володимир Миколайович Кіба, президент Федерація найсильніших атлетів України і перетягування канату.

Також присутнім були представлені головний рефері змагань, дворазовий чемпіон світу з богатирського богатоборства Олександр Дубовий та головний суддя, суддя міжнародної категорії Віктор Сівцов.

 Пані Аннелі Кольк, Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні, під оплески виголосила зворушливу промову до присутніх, про честь бути серед найсильніших. «Україна та українці показали, що дуже сильні та надзвичайно сміливі. Єстонські спортсмени своєю участю в змаганнях демонструють підтримку Україні. Єстонія та естонський народ будуть стояти пліч-о-пліч до Перемоги України і підтримувати стільки, скільки потрібно», – наголосила пані Аннелі Кольк. Також вона побажала чудових та емоційних змагань.

Право урочистого відкриття турніру «Богатир Києва 2023» було надане Володимиру Миколайовичу Кібі, організатору та засновнику богатирських ігор в Україні. 

Для виконання Державного Гімну України, була запрошена Софія Єгорова, українська співачка, переможниця міжнародних вокальних конкурсів. Головну пісню країни Софія виконувала аккапельно.

Учасники змагались за звання найсильнішого богатиря України в 6 видах випробувань: естафета йок – 320 кг + шілд 182 кг за 90 сек; карусель 300 кг; фінгер 250 кг на рази  75 сек; тяга акселя на рази 310 кг; арм овер арм сани 400 кг за 45 сек; кулі атласа 100 120 135 140 за 90 сек.

Спортсмени продемонстрували вражаючий рівень підготовки та витримки, залишаючи незабутні враження всім присутнім. Емоційні вболівання глядачів були спрямовані на підтримку спортсменів.

Після неймовірно напруженої та захоплюючої боротьби за звання найсильнішого визначилася трійка найкращих. Бронзову медаль отримав Іван Кузьмич, срібним призером став Іван Деркач, а найвищу нагороду – золоту медаль – здобув Роман Греков.

Зокрема, хочемо відзначити також естонських богатирів, які завзято боролися на цьому турнірі. Один з них, Tanel Aйk, посів четверте місце, демонструючи високий рівень сили та витримки. 

Під час турніру, між конкурсними програмами, глядачі мали нагоду насолодитися танцювальними виступами Академічного ансамблю пісні і танцю Збройних сил України та вокальними виступами Лесі Кави, яка  подарувала дві чудові пісні: “Маємо жити”, “Незламна”; Софії Єгорової –  “Край, мій рідний край!”, “Попурі” та Валерії Охтирчанки – “Українські хлопці” ,”Соняхи”. Всі вони створили атмосферу незабутнього свята.

В своєму інтерв’ю каналу КИЇВ24 начальник Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Сергій Бобровник відзначив важливість проведення подібних заходів та висловив слова подяки Федерації найсильніших атлетів України і перетягування канату за залучення підлітків і молоді до занять спортом, популяризацію рухової активності та здорового способу життя.

Бажаємо спортсменам-богатирям безмежної витримки, незламної волі та піднесення духу на шляху до нових великих досягнень. Нехай кожен ваш крок буде впевненим, продовжуйте надихати і вражати своїми здібностями та духом боротьби.

Дякуємо Збройним силам України за наявність можливості проводити змагання! Разом до Перемоги!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів