У Запорізьких школах завершився олімпійський тиждень – учні передали естафету студентам

784

8 вересня у Запоріжжі стартував «олімпійський тиждень», присвячений до Дня фізичної культури і спорту. Протягом цього навчального тижня школярі долучалися онлайн до олімпійських уроків – де дізнавалися про славну олімпійську історію України. А також у Запоріжжі, з урахуванням всіх норм безпеки, відбудилися змагання з академічного веслування, вільної боротьби, волейболу , боксу у різних вікових категоріях. 

І вже сьогодні учні передали естафету студентам – на базі Національного Університету «Запорізька політехніка» відбулася масова руханка, якою дали старт заходам, присвяченим до Міжнародного Дня студентського спорту. До флешмобу долучилися ректор НУ «Запорізька політехніка», голова ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Запорізькій області Віктор Грешта – ректор НУ «Запорізька політехніка», голова ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Запорізькій області; директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Людмила Бухаріна; заступник начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації Павло Бланк; начальник Запорізького обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України; Юрій Шепель.

Після флешмобу відбулася нарада, присвячена розвитку фізичної культури і спорту у вищих навчальних закладах на 2023/2024 навчальний рік. Обговорили заходи, присвячені Міжнародному Дню студентського спорту, що відбудеться 20 вересня та календар спортивних заходів для студентів на поточний навчальний рік. Окрему увагу присвятили проведенню спортивних та спортивно-масових заходів серед студентів в рамках всеукраїнського проєкту «Пліч-о-пліч», що впроваджується у закладах освіти за підтримки Президента України, в рамках програми «Здорова Україна».

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів