Відзначення міжнародного дня студентського спорту в закладах фахової передвищої освіти Києва

405

Кожен рік, 20 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день студентського спорту (МДСС), спрямований на підтримку активного спортивного способу життя серед студентів. Ця подія набуває все більшої популярності серед студентської спільноти.

Цього дня столичні заклади фахової передвищої освіти долучились до відзначення  та  провели різноманітні заходи, включаючи спортивні змагання з різних дисциплін, таких як футбол, волейбол, баскетбол, легка атлетика, а також змагання з перетягування канату та подолання перешкод. Крім спортивних змагань, були організовані руханки та спортивні турніри з настільного тенісу, шахів, настільного футболу та інші.

Ми з радістю ділимось з вами яскравими моментами цих заходів, які допомогли студентам відзначити день спорту та активності.

У Київському електромеханічному фаховому коледжі пройшли змагання з міні-футболу серед студентів ІІ курсу. Вісім команд змагалися за вихід у фінал, студенти грали за олімпійським принципом на виліт. Також відбулися змагання з волейболу серед студентів ІІІ курсу на Кубок коледжу. У змаганнях взяли участь 60 студентів. Атмосфера на спортивних майданчиках була чудовою, іноді було дуже гаряче. Група 321 ЕЛ-Б другий рік поспіль здобула перше місце. Також студенти коледжу взяли участь у змаганнях з бігу на 1 км, присвячених Міжнародному дню студентського спорту, що був організований Солом’янською районною державною адміністрацією. Змагання відбулись в парку «Відрадний», де взяли участь понад 150 учасників з різних закладів освіти Солом’янського району.

У Київському професійно-педагогічному фаховому коледжі імені Антона Макаренка відбулося урочисте привітання студентів з Днем студентського спорту і розповіли про олімпійські досягнення відомих українців.

Київський фаховий коледж морського і річкового флоту та транспортних технологій Державного університету інфраструктури та технологій провів турнір з баскетболу. Студенти отримали позитивні емоції, заряд бадьорості і гарний настрій. 

У Київському фаховому коледжі зв’язку відбулись змагання з перетягування канату серед другокурсників. Десять команд відчайдушно змагалися, докладаючи багато зусиль, демонструючи фізичну силу, витривалість та спритність.

Київський фаховий коледж прикладних наук долучився до Міжнародного дня студентського спорту в Олімпійському коледжі імені Івана Піддубного. 25 здобувачів освіти з груп ЛПШ-23, ЛПК-23, ЛПК-20 активно взяли участь у цьому заході. Всі учасники подолали свою першу студентську милю, розім’ялися під час масової руханки і взяли участь в локації “Подолання перешкод”. Вони отримали сертифікати учасника та пам’ятні футболки.

ВСП “Фаховий коледж інженерії, управління та землевпорядкування Національного авіаційного університету” організував захід під назвою “Рух – це життя”.

ВСП «Київський транспортно-економічний фаховий коледж Національного транспортного університету» провів спортивно-виховний захід для студентів перших курсів під назвою “День здоров’я”.

Київський міський медичний фаховий коледж організував руханку під гаслом “Здорова молодь – здорова країна”.

Міжнародний день студентського спорту став невід’ємною частиною календаря освітніх закладів Києва та важливою подією для студентів фахової передвищої освіти столиці.

Висловлюємо щиру подяку ЗСУ за можливість проведення цих спортивних заходів, присвячених Міжнародному дню студентського спорту. Слава Україні!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів