Методичне об’єднання викладачів фізичного виховання ЗФПО відбулось у Києві

551

27 вересня в Київському фаховому медичному коледжі № 3 відбулось засідання міського методичного об’єднання викладачів фізичного виховання закладів фахової передвищої освіти м. Києва.

Відкрив засідання своїм виступом Дехтяр Володимир Дмитрович, голова ММО викладачів фізичного виховання, професор, керівник фізичного виховання Київського фахового коледжу туризму та готельного господарства. Володимир Дмитрович поділився своїми знаннями та поглядами на подальший розвиток фізичної підготовки студентів. Його виступ був інформативним і мотиваційним, стимулюючи викладачів до подальших зусиль в умовах сьогодення. Він поділився цікавими ідеями, як покращити якість навчання та сприяти популяризації здорового способу життя серед студентської молоді в сучасних умовах воєнного стану. 

Продовжив засідання вітальним словом Примаченко Сергій Олексійович, заступник директора з виховної роботи ЗФПО “Київський фаховий медичний коледж №3”. Він з захопленням розповів про коледж, його досягнення,  плани на майбутнє та важливу роль у підготовці фахівців у галузі медицини та фізичної культури і спорту, особливо в сучасних умовах.

Присяжнюк Станіслав Іванович, доктор педагогічних наук, професор, провів лекцію на тему: “Значення фізичного виховання студентської молоді в умовах агресії росії”. Тема лекції є надзвичайно актуальною та важливою для сьогодення. Лекція висвітлювала важливі аспекти, такі як фізичне та психологічне здоров’я студентів у контексті сучасних подій, а також роль фізичного виховання у зміцненні духу і фізичної підготовки студентської молоді в умовах агресії.

Далі розпочався семінар-практикум, який був проведений Мень Інною Олександрівною, викладачем хірургії Київського фахового медичного коледжу № 3 на тему: “Первинна долікарська допомога”. Під час цього семінару були розкриті та продемонстровані важливі аспекти надання першої медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях. Учасники мали можливість навчитися реагувати на різні медичні екстрені ситуації та надавати необхідну допомогу.

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України запропонувало викладачам в першому півріччі 2023/2024 н. р. провести змагання серед студентів ЗФПО з настільного тенісу і шахів та організувати конкурс руханок.

Продовжилось засідання обговоренням круглого столу на тему «Методики проведення занять з легкої атлетики». Учасники заходу активно обговорювали різні аспекти та нюанси, пов’язані з організацією та веденням тренувальних занять з легкої атлетики в умовах воєнного стану, обмінювалися ідеями щодо вдосконалення методик навчання та тренувального процесу. Надавались пропозиції та рекомендації, спрямовані на підвищення якості навчання та підготовки спортсменів-студентів. Засідання завершилося переглядом та обговоренням показового заняття з легкої атлетики.

Під час засідання відбулось урочисте нагородження викладачів фізичного виховання закладів фахової передвищої освіти міста Києва – переможців і призерів міського конкурсу методичних розробок з фізичного виховання. Вони були відзначені Грамотами Ради директорів ЗФПО міста Києва.

Засідання пройшло в атмосфері плідного обміну досвідом та активної дискусії.

Дякуємо адміністрації закладу за гостинний прийом та створення комфортних умов для проведення засідання. Ми сподіваємося на подальшу співпрацю та віримо, що наші спільні зусилля сприятимуть покращенню фізичного розвитку.

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів