Всеукраїнський захід серед учнів і учениць «Challenge Fest» відбувся у Києві

520

3 жовтня ВСП «Олімпійський фаховий коледж імені Івана Піддубного Національного університету фізичного виховання і спорту України» в чергове гостинно прийняв спортивне свято. Цього разу було проведено Всеукраїнський захід «Challenge Fest», що традиційно приурочений до Дня працівників освіти України і є Всеукраїнським Днем учнівського спорту.

Привітати учнів та вчителів столичних шкіл зі святом завітали почесні гості: Андрій Вітренко – заступник Міністра освіти і науки України, Юлія Гришина – народний депутат України, експертка з питань освіти і науки, Іван Крулько – народний депутат України, президент Федерації біатлону України, Ігор Молоток – народний депутат України, президент Федерації пляжного волейболу України, Матвій Бідний – заступник Міністра молоді та спорту України, Олена Говорова – заступниця голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень, Роман Греба – президент Української федерації учнівського спорту, Вадим Стеценко – голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Євгеній Імас – ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України, президент Спортивної студентської спілки України та Олександр Москаленко – директор Олімпійського коледжу ім. І. Піддубного.

Розпочалося свято з хвилини мовчання в пам’ять загиблих захисників України, серед яких, нажаль, чимало освітян та спортсменів.

Однією з головних подій заходу стало урочисте нагородження переможців та призерів V літньої Гімназіади України в трьох групах регіонів та в абсолютній першості, де бронзовими призерами стала Сумська область, срібними – Львівська область, а чемпіоном стала столиця, поповнивши скарбничку спортивних нагород золотом. Дуже радісно, що Київ двічі підіймався на сцену за нагородами, яку отримували Олена Овраменко – президент відокремленого підрозділу Української федерації учнівського спорту в м. Києві, депутат Київської міської ради та Сергій Бобровник – начальник Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

По групам регіонів місця розподілились наступним чином.

Перша група регіонів:

ІІІ місце – Київська область,

ІІ місце – Львівська область,

І місце – місто Київ.

Друга група регіонів:

ІІІ місце – Полтавська область,

ІІ місце –  Хмельницька область,

І місце – Волинська область.

Третя група регіонів:

ІІІ місце – Черкаська область,

ІІ місце – Чернівецька область,

І місце – Сумська область.

Також голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Вадим Стеценко вручив подяку директору коледжу Олександру Москаленко, адже другий тиждень поспіль коледж гостинно приймає заходи та безпосередньо бере участь в їх організації та проведенні. Після чого було оголошено старт наступної Гімназіади України і проведено загальну руханку та флешмоб.

По завершенні урочистої частини свята, всі учасники мали змогу ознайомитися з майстер-класами з видів спорту: фехтування, гімнастика, боротьба, бокс, легка атлетика, велотренажери, імітація польоту, кібер-спорт. Також всі учасники мали змогу спробувати свої сили на різних спортивних локаціях: бадмінтон, спортивне орієнтування, естафети «Cool Race» та «Cool Games», «Козацький гарт», футбол, біатлон, регбі, workout, бейсбол. А зі сцени танцювальні колективи проводили майстер класи з хореографії та танців.

Загалом свято пройшло неймовірно активно, весело, з безліччю позитивних емоцій та пам’ятних фото. Найбільш приємно було бачити сяючі емоціями і цікавістю очі дітей, яким настільки сподобались організовані спортивні локації і можливість спробувати себе в різноманітних цікавих і незвичних для них видах спорту, що вони не лише з задоволенням переміщувались на кожну наступну локацію, а й не хотіли їх полишати!

Щирі слова подяки організаторам – Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Українській федерації учнівського спорту та федераціям з видів спорту, що долучились до заходу, за чудовий захід та за таку потужну підтримку спорту серед молоді в такі непрості для України часи.

Окрема вдячність колективу, адміністрації та вихованцям Олімпійського фахового коледжу імені Івана Піддубного за гостину.

Слава Україні!

Слава Героям!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

 

Коментарі

коментарів