Студенти НУФВСУ – призери чемпіонату світу зі спортивної гімнастики в Бельгії

277

Українські спортсмени, студенти Національного університету фізичного виховання і спорту України, Ілля Ковтун та Назар Чепурний вразили своїм виступом, здобувши призові місця, на Чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, що тривав з 30 вересня по 8 жовтня у Бельгії. 

20-річний Ілля Ковтун виграв срібло у багатоборстві. Його друге місце стало найкращим результатом України на Чемпіонаті світу. Цей спортсмен став першим в історії України гімнастом, який здобув більше однієї медалі на Чемпіонаті світу в багатоборстві протягом своєї кар’єри. Патріотичні татуювання Іллі Ковтуна, які прикрашають його руки, з написами “Воля”, “Home”, а також цитата з вірша Тараса Шевченка: “Кохайтеся, чорноброві, та не з москалями”, і зображення київської Батьківщини-Матері стали його візитівкою! Крім того, Ілля посів 5 місце у вправах на паралельних брусах.

21-річний Назар Чепурний – вперше в кар’єрі – отримав бронзову медаль світової першості! В опорному стрибку у фіналі він виконав два стрибки з коефіцієнтом складності 5,6 кожний і отримав за них результат 14,766, випередивши свого колегу по команді Ігоря Радівілова всього на  0,016 бала, що і дозволило йому завоювати бронзу чемпіонату світу!  

Цей сезон виявився дуже вдалим для Назара, адже влітку він здобув золото на ХХХІ Всесвітній літній Універсіаді, яка проходила з 28 липня-8 серпня 2023 року в м.Ченду (Китай). 

Вітаємо наших студентів – призерів з вражаючими досягненнями на Чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики в Бельгії! Бажаємо їм ще більше перемог, нових рекордів та подальших успіхів у спортивній кар’єрі.

Слава Україні! Слава ЗСУ!

Разом до Перемоги!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів