Кубок Посла Франції в Україні з регбі-5 відбувся у Києві

307

14 жовтня в Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Гаеля Вейсьєра (Gael Veyssiere) відбувся фінал 10-го відкритого всеукраїнського турніру з регбі серед юнацьких команд «Кубок Посла Франції в Україні з регбі». Змагання з безконтактного регбі-5 проводились серед учнів 6-8 класів закладів загальної середньої освіти і фінальній частині передували відбіркові змагання в школах, участь в яких взяли біля 150 учнів, для формування збірних команд – учасниць фіналу. 

Участь в фінальному етапі взяли 3 збірні команди з різних регіонів України – «Всемогутні», «Всі свої» і «Вартові сонця», а також команди ЗЗСО Святошинського району міста Києва – команда Середньої загальноосвітньої школи №230 і команда Середньої загальноосвітньої школи №50.

Цього сонячного і теплого дня фінальні змагання проходили за коловою системою, за підтримки юних вболівальників і купи їх щирих емоцій. Переможцем Кубку стала команда «Вартові сонця», срібним призером – команда «Всі свої», бронзові нагороди у «Всемогутніх». Крім того, були визначені кращі гравці кожної з команд учасниць фіналу, які також отримали пам’ятні подарунки від організаторів змагань.

Урочисте нагородження переможців і призерів змагань провели Посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр, начальник Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Сергій Бобровник і президент ГО «Фонд розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні» Леонід Дейнеко.

Кубок Посла Франції в Україні з регбі серед учнівських команд став вже традиційними і цього року присвячувався 10-му чемпіонату світу з регбі, що зараз триває у Франції. Змагання організовані Фондом розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні, президент Леонід Дейнеко, за підтримки Благодійного фонду «Єдина країна», Федерації регбі України та Клубу  спортивно-оздоровчої підготовки учнів, студентів, молоді з інвалідністю України і Франції.

Щиро дякуємо організаторам за запрошення і бажаємо юним регбістам нових перемог і подальших досягнень в цікавій і емоційній командній грі!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів