Студент НУФВСУ став срібним призером Сателіту Міжнародної федерації фехтування (FIE)

345

В м. Спліт (Хорватія) завершились міжнародні змагання серії Сателіт з фехтування на шпагах «St Duje’s Cup», що відбуваються під егідою Міжнародної федерації фехтування (FIE).

Максим Перчук цьогорічний випускник київської СЗШ 279 імені П. Григоренка, на даний момент вже студент Національного університету фізичного виховання і спорту України зійшов на другу сходинку п’єдесталу пошани цих змагань, участь в яких взяли понад 100 учасників з 28 країн.

Для 17-річного фехтувальника це дебютна медаль, яку він виборов на змаганнях такого рівня, своєму третьому “сателіте” в кар’єрі.

Максиму вдалося перемогти всіх п’ятьох суперників на груповому етапі, а потім – здолати стільки ж опонентів у плей-оф. Поразку він отримав лише в фінальній боротьбі за золото, де змагався з 23-річним італійцем Даніелем де Молі. Долю поєдинку визначили лише два уколи. Він закінчився з рахунком 15:13 на користь італійського фехтувальника.

Хочемо відзначити, що Максим Перчук в 2021 році став чемпіоном європейського кадетського турніру в Копенгагені, а також у 2022 році бронзовим призером Всесвітньої літньої Гімназіади у Франції.

Вітаємо з срібною нагородою, Максима та його тренера Руслана Тимошенка! Бажаємо не зупинятися на досягнутому, зичимо нових перемог і вболіваємо!

Слава Україні!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів