КФВС МОН презентувало «Шкільні ігри» учнівської молоді України

1291

16 жовтня в онлайн режимі відбулась нарада Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України з керівниками та співробітниками обласних відділень КФВС МОН.

Голова КФВС МОН Вадим Стеценко презентував Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід «Шкільні ігри», які наразі активно впроваджуються в закладах загальної середньої освіти України.

Метою даного заходу є  мотивація учнівської молоді до здорового та активного способу життя, широке залученню учнів та учениць до різних видів спорту та рухових активностей,  популяризація та розвиток офіційно визнаних в Україні видів спорту, використання інноваційних підходів до залучення учнів та учениць до рухової активності та спорту,  розвиток масового спорту та патріотичне виховання молоді, презентація шкіл, селищ, міст, громад, районів та областей України, створення шкільних ліг з видів спорту та рухових активностей.

На нараді були обговорені питання щодо проведення кожного з етапів ігор – від шкільних до всеукраїнського етапу, орієнтовні строки, умови визначення першості та нагородження переможців і призерів. 

Начальник відділу фізичного виховання Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України – Олександр Ігнатко розповів про порядок подання заявок на всіх етапах проведення ігор та подання звітності про проведення заходів через гугл-форму та важливість висвітлення заходів на інтернет ресурсах. 

Також була приділена увага платформі «Активна молодь», за допомогою якої представники закладів освіти мають змогу швидко та зручно подавати заявки на участь у різних спортивних змаганнях, ознайомлюватися з календарними планами спортивних змагань і фізкультурно-оздоровчих заходів та знайомитись з результати змагань. 

Впровадження таких програм є запорукою виконання умов національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація» та програми «Пліч-о-пліч», які ініціює президент України. У підсумку це шлях, що сприятиме підвищенню рівня фізичної підготовленості учнівської молоді, зміцнення їхніх морально-вольових якостей та набуття вчителями фізичної культури навичок у використанні сучасних інноваційних підходів до фізичного виховання.  Тож це спільний шлях до здорової нації та успішної і щасливої молоді.

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів