За програмою Універсіади Києва розпочались змагання Студентської волейбольної ліги

376

20 листопада стартував сезон Студентської волейбольної ліги серед закладів вищої освіти в програмі XIX Універсіади міста Києва 2023/2024 н. р. серед чоловічих та жіночих команд. Змагання організовані та проводяться Київським міським відділенням (філією) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України сумісно з Київською федерацією волейболу, президент Максим Ковальчук, яка повністю забезпечила суддівство даних змагань.

Загалом в змаганнях беруть участь 17 закладів вищої освіти Києва, це – 18 чоловічих студентських команд з 16 вишів та 16 жіночих – з 15 закладів вищої освіти. Це понад 400 учасників-спортсменів, серед яких близько 190 студенток та 210 студентів.

Змагання проходять в два кола. І коло змагань відбіркові ігри в підгрупах за коловою системою. Серед жіночих і чоловічих команд визначені по 4 найсильніші команди за підсумками змагань минулого сезону, які пропускають 1 коло і чекають на своїх суперників вже в 2 колі змагань, що заплановано розпочати у лютому наступного року. ІІ коло змагань – фінальна частина, яка складатиметься зі стикових ігор та власне фіналу.

Загалом за період з 20 листопада по 10 грудня заплановано зіграти 44 матчевих зустрічі згідно з Календарем проведення І кола змагань Студентської волейбольної ліги серед чоловічих і жіночих команд.

Вже вчора 20 листопада успішно стартували перші три гри, які приймали на своїх спортивних базах КПІ ім. Ігоря Сікорського та Національний авіаційний університет. Сьогодні заплановано проведення ще чотирьох зустрічей, які, сподіваємось, також відбудуться, завдяки нашим Захисникам і Захисницям, які надійно захищають небо Києва від повітряних тривог! Дякуємо за це!

Вітаємо команди-учасниці з початком студентського волейбольного сезону! Вдячні їх тренерам-викладачам, що не лише підготували команди до змагань в цей нелегкий час, а й доклали чимало зусиль, щоб їх зібрати, організувати для них медичні допуски до змагань за відсутності медичного персоналу в багатьох університетах і супроводжують їх на змагання, підтримують і вболівають! Це значна організаційна робота! А також дякуємо адміністрації і керівникам всіх спортивних майданчиків, що дали згоду приймати ігри Студентської волейбольної Ліги на безоплатній основі, за організацію та теплий прийом учасників наших змагань! На жаль, будь-яке фінансування студентських змагань за кошти міського бюджету відсутнє, бо як відповідають «студенти до них не відносяться», тому все організовуємо силами Відділення, тренерів-викладачів і керівників вишів, яким небайдужий студентський спорт, здоров’я і цікаве дозвілля студентів, а головне майбутнє нашої країни!

Особливі слова подяки хочемо висловити Київській федерації волейболу і її президенту Максиму Ковальчуку, який не лише особисто долучився до організації і проведення змагань, а й забезпечив їх суддівство за рахунок Федерації! Крім того, всі бажаючі можуть слідкувати за результатами змагань за посиланням.

Бажаємо всім вдалого старту та позитивних спортивних емоцій під час змагального періоду!

Дякуємо Збройним силам України за життя та безпеку!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів