У програмі Шкільних ігор м.Києва відбувся міський етап Шкільної бадмінтонної ліги України

394

Незважаючи на зимову непогоду та повітряну тривогу на базі Київського міського медичного фахового коледжу успішно відбувся міський етап Шкільної бадмінтонної ліги України. Цьогоріч змагання проходили в програмі Шкільних ігор міста Києва – проєкту започаткованому з початку навчального року Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Змагання організовані та проведені Київським міським відділенням (філією) КФВС МОН. В Шкільній бадмінтонній лізі столиці взяли участь 5 збірних команд закладів загальної середньої освіти м. Києва – «Слов’янська гімназія», школи № 47, 216, 246, 258. Команди складались з юнаків та дівчат учнів 5-6 класів ЗЗСО. Змагання відбулись з метою визначення найсильніших шкільних збірних команд закладів освіти м. Києва для подальшої участі у Чемпіонаті України “Шкільна бадмінтонна ліга”, які відбудуться вже на початку грудня у Києві.

Відкрив змагання начальник Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Сергій Бобровник, який привітав учасників, їх тренерів і вчителів фізичної культури, а також батьків, що супроводжували дітей для участі в змаганнях. Побажав наснаги і успішних змагань, в також подякував адміністрації і цикловій комісії фізичного виховання Київського міського медичного фахового коледжу за допомогу в організації і проведення змагань.

Змагання відбулись в теплій атмосфері. Учасники змагань, які перед їх початком були вимушені чекати в бомбосховищі, продемонстрували свою вправність гри у бадмінтон та велике бажання перемогти, адже в бомбосховищі провели час також з користю – повторили правила гри та почули тактичні поради ведення гри, які для дітей розповів майстер спорту України з бадмінтону, чемпіон України, а нині тренер з бадмінтону Артур Бурлака. Тому до початку змагань діти були готові, розпочали жваво і майстерно тримали воланчики над кортами. Кожна партія була справжнім тестом на витривалість та майстерність гравців. В суддівстві змагань допомагали студенти Київського університету імені Бориса Грінченка, що зараз проходять практику на базі Київського міського відділення КФВС МОН.

Команди грали між собою в одиночному розряді (2 дівчини і 2 юнаки) і парному змішаному розряді за коловою системою, що дало змогу в чесній боротьбі визначити призерів і переможців змагань:

  • бронзовий призер – команда Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №246 м. Києва з поглибленим вивченням англійської мови;
  • срібний призер – Середній загальноосвітній заклад “Слов’янська гімназія”;
  • абсолютний чемпіон міського етапу Шкільної бадмінтонної ліги України стала Спеціалізована школа №47 ім. А.С. Макаренка з поглибленим вивченням іноземних мов Печерського району
    м. Києва, команда якої не поступилась суперникам в жодній зустрічі.

Церемонію нагородження провели та привітали переможців міського етапу Шкільної бадмінтонної ліги України представники Київського міського відділення Комітету ФВС МОН України Сергій Бобровник та Оксана В’яла разом з керівником фізичного виховання Київського міського медичного фахового коледжу Віктором Сонько. Всі призери і переможці змагань були нагороджені медалями і дипломами Київського міського відділення КФВС МОН. А команда школи №47 Печерського району м.Києва одержала і кубок переможця змагань. Не лишилися без уваги й володарі 4 та 5 місць – учасники команд КЗ «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №247 з поглибленим вивченням іноземних мов» Деснянського району міста Києва і Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 258 м. Києва отримали солодкі подарунки та дипломи учасників.

Висловлюємо щиру вдячність директору КММФК Володимиру В’юницькому за гостинність та теплий прийом. Також щиро вдячні керівнику Віктору Соньку та завідувачці циклової комісії фізичного виховання коледжу Любові Кузьменко за допомогу в організації змагань і допомогу в суддівстві.

Особлива подяка тренерам та батькам, які не лише віддають свою енергію та час на розвиток та підтримку своїх дітей, але й активно долучаються до змагань! Бажаємо всім учасникам в подальших турнірах невичерпного ентузіазму, спортивних досягнень та нових перемог. Нехай кожен крок у вашому спортивному шляху буде наповнений радістю.

Дякуємо всім за допомогу та підтримку у проведенні змагань та підтримці учнівського спорту в такі нелегкі часи.

Дякуємо Збройним Силам України за самовідданість та мужність. Низький уклін перед Вами, нашим героям!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів