Змагання з армрестлінгу в НМУ ім.О.О.Богомольця

241

24 листопада в спортивній залі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулися змагання з армрестлінгу, як внутрішній відбірковий етап в рамках ХІХ Універсіади Києва 2023-2024 навчального року.

Армрестлінг* – це настільна боротьба однією рукою, де учасники змагання ставлять лікті на стіл, зчіплюють руки і намагаються пересилити один одного і тим самим покласти руку суперника на поверхню столу.

Армрестлінг є найдемократичнішим і мирним видом єдиноборств, який не вимагає спеціальних для цього приміщень, обладнання та спорядження. Незважаючи на це, на відміну від інших видів спорту, людина будь-якого віку може отримати шанс виграти змагання з армрестлінгу.

В змаганнях взяло участь 26 студентів-учасників з різних факультетів Університету. Змагалися в особистому заліку за призові місця як чоловіки так і жінки.

Захід відбувся в емоційній атмосфері. В деяких випадках для визначення найсильнішого доводилось, зв’язувати учасникам руки, згідно з правилами змагань. Найвище кипіння пристрастей відбулося під час визначення чемпіонського звання у жінок, які змагалися в абсолютній ваговій категорії. Студентки Дарина Жила і Ганна Протазова (обидві ФПЛЗСУ) боролися за цей титул тричі – третій раунд продовжувався близько трьох хвилин.

В результаті напруженої боротьби всеуніверситетського турніру з армрестлінгу перемогу серед жінок отримала Ганна Протазова, срібна нагорода дісталась  Дарині Жилі, а бронзову нагороду здобула Софія Гончаренко (мед.2).

Серед чоловіків переможцями і призерами у своїх вагових категоріях (в.к.) стали:

в.к. до 70 кг

1м. – Олександр Варенюк (мед.2), 2м. – Олександр Мельниченко (мед.1),
3м. – Олександр Гаврись (ФПЛЗСУ);

в.к. до 80 кг

1м. – Володимир Савич (мед.2), 2м. – Олександр Варенюк, 3м. – Олег Неділенко (мед.2);

в.к. до 90 кг

1м – Олександр Павлюк (мед2), 2.м. – Костянтин Балика (мед.1);

в.к. понад 90 кг

1м. – Денис Чурута (мед.2), 2м. – Богдан Вільчинський (мед.2), 3м. – Ілля Машковський (мед.коледж).

Дякуємо колективу кафедри фізичного виховання і здоров’я НМУ імені О.О. Богомольця за постійний розвиток фізичного виховання  серед студентської молоді та проведення змагань з різноманітних видів спорту для студентів!

Бажаємо студентам-спортсменам подальших успіхів у навчанні та спорті!

Дякуємо Збройним силам України за можливість жити в безпеці, навчатися, займатися спортом!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів