Олімпійський урок в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля

176

5 грудня кафедра здоров’я людини та фізичного виховання Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, що переміщений до Києва з тимчасово окупованої Луганської області, провела святковий захід «Олімпійський тиждень 2023» для студентів та співробітників університету.

На захід завітали шановані гості – олімпійські чемпіони, імениті спортсмени та Гіннесівські рекордсмени.

Юрій Щербина – президент Федерації гирьового спорту України, завідувач кафедри фізичного виховання і здоров`я Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, кандидат педагогічних наук, професор, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії з гирьового спорту, рекордсмен Книги Гіннеса.

Анатолій Стукін – голова комісії соціального захисту ветеранів спорту, майстер спорту України, кандидат педагогічних наук, професор кафедри спортивної медицини, доктор медичних наук, майстер спорту зі спортивної гімнастики, Почесний працівник фізичної культури і спорту України.

Олександр Абраменко – український фристайліст, Заслужений майстер спорту України, фахівець із лижної акробатики, олімпійський чемпіон 2018 року, володар малого Кришталевого глобуса з лижної акробатики сезону 2015-2016 років, срібний призер Чемпіонату світу 2019 року, срібний призер Зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Олена Пахольчик – українська яхтсменка, триразова учасниця Олімпійських ігор (1992, 1996, 2000 років), дворазова бронзова призерка Олімпіади, багаторазова переможниця чемпіонатів світу та Європи з вітрильного спорту у класі «470».

Ірина Довгуша – легкоатлетка, кандидат у майстри спорту, учасниця чемпіонату Європи з бігу на 10000 метрів, шестикратна чемпіонка України з бігу на 5-10 км.

А також підопічні Анатолія Стукіна: майстер спорту України зі синхронного плавання Анастасія та учасник бойових дій – Анатолій.

З вітальними словами до студентів та гостей звернувся доктор технічних наук, професор, в. о. декана Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля – Вадим Тарасов. Після чого присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

По завершенні офіційної частини гості розповіли про свій спортивний шлях, свої здобутки і наполегливу працю в подоланні спортивних вершин та поділилися своїм досвідом і цікавими історіями своєї спортивної кар’єри.

Зустріч студентів з такими цікавими спортсменами стала можлива завдяки Анатолію Стукіну, адже він вже неодноразово організовував такі заходи для студентів. Завдяки його зусиллям студентська молодь має можливість зустрічатися з видатними спортсменами та діячами спорту, що дає їм змогу поспілкуватися особисто зі спортсменами, познайомитися з певними видами спорту, зрозуміти важливість фізичного виховання, яке, нажаль, сьогодні позбавлене лідируючих позицій. Та завдяки таким заходам вже сьогодні помітні позитивні зрушення – сучасна молодь все частіше захоплюється здоровим способом життя, займається спортом та приймає участь у різноманітних фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходах і навіть самостійно влаштовують різноманітні спортивні флеш-моби та акції. І якщо сьогодні це у підтримку Захисників України, то в майбутньому це безперечно стане звичним способом життя кожного свідомого громадянина. Вода камінь точить, так і в цій нелегкій справі – відродження фізичного виховання і культури – маленькими кроками до великої мети – здорова, загартована та сумлінна молодь!

Висловлюємо слова вдячності виконавчому директору Київського міського відділення Національного олімпійського комітету України – Ростиславу Драпушко за допомогу в організації заходу, адміністрації та колективу СНУ ім. В. Даля за гостинність, зокрема в. о. завідувача кафедри здоров’я людини та фізичного виховання Олені Ткачук, гостям – за самовіддану працю на спортивній ниві та студентам – за їх цікаві питання.

Зі святом Збройних Сил України та Святого Миколая!

Шана Воїнам та Захисникам!

Слава Україні! Слава Героям!

 Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів